Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Dopsloot – 2019’ en ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde Wet geluidhinder

Logo Purmerend

Burgemeester en wethouders van Purmerend maken bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Dopsloot – 2019’ en het ontwerpbesluit tot vaststelling hogere waarde Wet geluidhinder ter inzage liggen. Daarbij is besloten dat er geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld, aangezien de voorziene ontwikkeling geen belangrijke negatieve milieueffecten heeft.

Zakelijke inhoud

Het bestemmingsplan ‘Dopsloot – 2019’ beoogt na vaststelling een planologische regeling te geven voor de realisatie van 70 appartementen. Het plangebied is gelegen langs de Dopsloot aan de Lambertus Huisengastraat in Overwhere-Zuid. Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding. De ID-code van het plan is NL.IMRO.0439.BPDOPSLOOT2019-on01.

De geluidbelasting overschrijdt de voorkeurswaarden ten gevolge van het wegverkeer op de Burg. D. Kooimanweg. Omdat bronmaatregelen in dit binnenstedelijk gebied niet goed mogelijk zijn, is het college voornemens op grond van de Wet geluidhinder een hogere geluidwaarde vast te stellen.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Dopsloot - 2019’ en het ontwerpbesluit hogere waarde geluid liggen met ingang van 29 maart tot en met 9 mei 2019 ter inzage tijdens openingstijden in de centrale hal van het stadhuis, Purmersteenweg 42. Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reactiemogelijkheid

Gedurende bovenstaande termijn van zes weken kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over beide ontwerpbesluiten naar voren brengen. Het indienen van een zienswijze is, naast het zijn van belanghebbende, een voorwaarde om tegen de uiteindelijke besluiten beroep te kunnen instellen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Purmerend, Postbus 15, 1440 AA te Purmerend. Degenen die een mondelinge reactie willen geven kunnen dat doen door het maken van een afspraak met mevr. C.T. Bernaards van het Ruimtelijk domein, team Ontwikkeling, (tel. 0299-452 452). U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen via www.purmerend.nl/zienswijze-indienen. U moet hiervoor een DigiD-account hebben. De op tijd ingediende zienswijzen worden betrokken bij de verdere besluitvorming.

 

Naar boven