Ontwerp omgevingsvergunning Uitbreiding sportpark VV Olpae - Oldeholtpade

Logo Weststellingwerf

Burgemeester en wethouders zijn van plan om een omgevingsvergunning te verlenen voor het adres Hamersweg16 te Oldeholtpade. De vergunning wordt gevraagd voor het uitbreiden van de trainingsfaciliteiten van sportpark VV Olpae te Oldeholtpade. Met het uitbreiden van de trainingsfaciliteiten schuift het tweede voetbalveld op in noordelijke richting. Hierdoor moet een stuk agrarische grond omgezet worden in sportbestemming en past daardoor niet binnen de regels van het bestemmingsplan.

Procedure

De omgevingsvergunning kan worden verleend, nadat een uitgebreide procedure is gevolgd met toepassing van artikel 2.12 lid 1, sub a, onder 3º Wabo. Als onderdeel van de procedure moet de gemeenteraad verklaren het eens te zijn met het voornemen van burgemeester en wethouders. In zijn vergadering van 4 maart 2019 gaf de gemeenteraad een voorlopige verklaring van geen bedenkingen. Wanneer geen zienswijzen tegen de verklaring worden ingediend, wordt deze verklaring definitief.

 

De ontwerp omgevingsvergunning ligt met bijlagen (o.a. ruimtelijke onderbouwing) van 27 maart 2019 tot en met 7 mei ter inzage. U kunt de stukken inzien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, bezoekadres Griffioenpark 1, 8471 KR te Wolvega. Ook is het plan in te zien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. (plan identificatienummer: NL.IMRO.0098.OVHamersweg16-ON01).

 

Zienswijze

Tijdens de terinzagelegging kan iedereen zijn mening geven op de ontwerp omgevingsvergunning. Uw zienswijze kunt u schriftelijk sturen aan Gemeente Weststellingwerf, College van burgemeester en wethouders, Postbus 60, 8470 AB WOLVEGA. Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken door te bellen met 140561.

 

De rechtbank behandelt een beroep tegen de omgevingsvergunning meestal alleen als de indiener van het beroep ook een zienswijze indiende tegen het ontwerpbesluit.

Naar boven