Ontwerpbestemmingsplan De Draai 2019

Logo Heerhugowaard

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de volgende ontwerpbesluiten ter inzage liggen:

 

  • 1.

    het ontwerpbestemmingsplan De Draai 2019;

  • 2.

    het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder.

  

Plangebied en inhoud bestemmingsplan

Bestemmingsplan De Draai betreft een herziening van het bestemmingsplan De Draai 2014. Een herziening op dit moment is gewenst om de reeds vergunde en gerealiseerde woningen en infrastructuur positief te kunnen bestemmen. Daarnaast wordt voor het zuidelijk plangebied, in plaats van een uit te werken bestemming, de verdere ontwikkeling via een directe bestemming (bouwtitel) mogelijk gemaakt. Eveneens wordt de externe veiligheid/groepsrisico, met name in verband met het gasleidingentracé explicieter verantwoord. Conform het bestemmingsplan Deprogrammering De Draai (vastgesteld 26 maart 2019) wordt de maximale woningbouwplancapaciteit naar 2.750 woningen teruggebracht. De uitbreiding van de loods op de gemeentewerf (Beukenlaan 25, Heerhugowaard) is in het bestemmingsplan opgenomen evenals de gewijzigde functie tot een kringloopwinkel ter plaatse van een voormalig tuincentrum (Beukenlaan 23, Heerhugowaard).

 

Ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder

Met de bestemmingsplanwijziging is voor de nog te realiseren bouwvelden binnen het bestemmingsplan De Draai een nieuwe hogere waarde beschikking opgesteld, waarbij voor de nog te ontwikkelen gebieden de eerdere beschikking uit 2006 zal worden ingetrokken.

De nieuwe hogere waarde voor de nog te realiseren woningbouw in bestemmingsplan De Draai 2019 maakt als ontwerpbesluit hogere waarde onderdeel uit van het ontwerpbestemmingsplan.

 Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder liggen met ingang van donderdag 28 maart 2019 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof 1 in Heerhugowaard. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 uur tot 20.00 uur.

 

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl . Als u bij zoekterm de naam Ontwerpbestemmingsplan De Draai 2019 invult of de volgende code: IDN NL.IMRO.0398.BPDeDraai-ON01 wordt u direct naar het plan geleid.

 

Zienswijzen

Gedurende de termijn dat genoemde ontwerpbesluiten ter inzage liggen kan een ieder zijn/haar zienswijze schriftelijk en/of mondeling kenbaar maken.

Voor zover de zienswijze zich richt op het ontwerpbestemmingsplan, zal deze ter behandeling worden voorgelegd aan de gemeenteraad bij het voorstel over vaststelling van het bestemmingsplan.

De zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder kunnen gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders dat het bevoegd orgaan is voor dit besluit.

 

De schriftelijke zienswijzen, onder vermelding van het betreffende ontwerpbesluit, de inhoud en voorzien van datum, uw naam en adres en handtekening kunt u sturen aan gemeenteraad of college van burgemeester en wethouders, t.a.v. mevrouw S. Jansma, Postbus 390, 1700 AJ Heerhugowaard. Het is niet mogelijk zienswijzen per email in te dienen.

 

Voor het mondeling kenbaar maken van uw zienswijze kunt u tijdens werkdagen telefonisch op nummer 14072 een afspraak maken met mevrouw S. Jansma, tot drie dagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging.

 

Heerhugowaard, 26 maart 2019

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard

13SRO05s

  

Naar boven