Rectificatie bekendmaking Ontwerpbestemmingsplan 'Parapluplan Wonen en Parkeren Landerd'

Logo Landerd

Op 16 maart 2019 is het ontwerpbestemmingsplan "Parapluplan Wonen en Parkeren Landerd" bekendgemaakt in het huis-aan-huisblad de Arena. Omdat deze niet gelijktijdig in de Staatscourant is gepubliceerd, wordt de bekendmaking hierbij gerectificeerd in beide couranten.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Landerd maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Parapluplan Wonen en Parkeren’ met ingang van maandag 25 maart 2019 gedurende 6 weken ter inzage ligt.

Inhoud van het plan

Wonen

Het parapluplan geeft de gemeente meer regie op woon(zorg)initiatieven.

De geldende gemeentelijke bestemmingsplannen laten iedere vorm van kamerbewoning (met zorg) rechtstreeks toe zonder dat hiervoor een omgevingsvergunning is vereist. Via het parapluplan krijgt het college de bevoegdheid om via het verlenen van een omgevingsvergunning medewerking te verlenen aan dergelijke ontwikkelingen. Dit geeft de gemeente meer regie bij woon(zorg)initiatieven waarmee ongewenste negatieve ruimtelijke en maatschappelijke effecten kunnen worden tegengegaan.

Parkeren

In sommige gemeentelijke bestemmingsplannen wordt niet of onvoldoende verwezen naar de geldende parkeernormen. Met het parapluplan wordt een eenduidige parkeernorm systematisch vastgelegd in de regels van het bestemmingsplan. Er wordt onderscheid gemaakt in parkeernormen voor in de kernen en in het buitengebied. Daarbij komt dat de landelijke parkeernormen in 2018 zijn geactualiseerd. Met dit parapluplan gaan deze parkeernormen als standaard gelden voor de gemeente Landerd.

Het plan bekijken

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt vanaf maandag

25 maart 2019 gedurende 6 weken ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis van Landerd. Het plan kan daar worden ingezien tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis.

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatienummer NL.IMRO.1685.BPparkerenwonen-OW01. De bronbestanden zijn digitaal beschikbaar via http://www.gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/Landerd/RO-online/2008/NL.IMRO.1685.BPparkerenwonen-OW01.

Wilt u een reactie geven?

Tijdens de hierboven genoemde termijn kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan. Uw schriftelijke zienswijze stuurt u naar de gemeenteraad van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Zeeland. Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer Lars Hövels.

Vragen?

Voor een toelichting of eventuele vragen kan een afspraak worden gemaakt met de heer Lars Hövels via telefoonnummer 0486-458111 of via e-mail lars.hovels@landerd.nl.  

 

Naar boven