Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde Wet geluidhinder behorend bij het ontwerpbestemmingsplan Donkerbroek – Bovenweg 27-29

Logo Ooststellingwerf

Besluit genomen door: college van burgemeester en wethouders, 19 maart 2019.

Grondslag: artikel 110a van de Wet geluidhinder en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Onderwerp: ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde Wet geluidhinder behorend bij het ontwerpbestemmingsplan Donkerbroek – Bovenweg 27-29.

Plangebied: Bovenweg tussen nummer 27 en 29 te Donkerbroek.

Doel plan: het realiseren van een vrijstaande woning.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde Wet Geluidhinder ligt met bijlage (het akoestisch onderzoek) vanaf 29 maart tot en met 10 mei 2019 ter inzage. Om het ontwerpbesluit met bijlage in te zien kunt u tijdens openingstijden terecht bij de publieksbalie van de gemeente Ooststellingwerf, ’t Oost 11, 8431 LE in Oosterwolde. Ook zijn deze digitaal in te zien op de internetpagina van de gemeente www.ooststellingwerf.nl onder het kopje Bewoners & Bezoekers --> Wonen --> Bestemmingsplannen.

Normaal gesproken wordt het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde Wet Geluidhinder tegelijkertijd ter inzage gelegd voor zienswijzen. Echter, op basis van een uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (200807341/1/R2) zijn er uitzonderingsgronden waarbij een ontwerpbesluit Wgh en een ontwerpbestemmingsplan niet tegelijkertijd ter inzage hoeven te worden gelegd. Dit is onder meer het geval wanneer blijkt dat (toekomstige) appellanten niet onevenredig in hun belangen worden geschaad of benadeeld. Wij verwijzen hierbij naar de overwegingen genoemd in 2.9 en 2.10 bij bovengenoemde uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak. Naar onze mening is in het onderhavige dossier ook sprake van een dergelijke uitzonderingsgrond, waarbij geen onevenredige beschadiging of benadeling is.

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kunt u op dit voornemen zowel mondeling als schriftelijk zienswijzen kenbaar maken. Belanghebbenden kunnen van deze mogelijkheid gebruik maken. Let wel, u kunt alleen een zienswijze indienen op het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde Wet geluidhinder. Het ontwerpbestemmingsplan woningbouw Herenweg te Donkerbroek heeft vanaf 20 juli tot en met 31 augustus 2017 reeds voor zienswijzen ter inzage gelegen.

Schriftelijk

Stuur uw zienswijze naar het college van Ooststellingwerf, Postbus 38, 8430 AA Oosterwolde. Vermeld in uw brief het onderwerp en het zaaknummer:

- ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde Wet geluidhinder Donkerbroek – Bovenweg 27-29;

- 0085-AZK-11063.

Mondeling

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de afdeling Mens & Omgeving. U kunt ons telefonisch bereiken via 14 0516 (geen netnummer).

 

 

Naar boven