Vastgesteld bestemmingsplan Landgoed Hemelzicht

Logo Deventer

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van donderdag 28 maart tot en met donderdag 9 mei 2019 voor een ieder ter inzage ligt:

 

- het bij raadsbesluit van 13 maart 2019 (gewijzigd) vastgestelde bestemmingsplan Landgoed Hemelzicht.

 

Inhoud

Het plan voorziet in de transformatie van het bestaande jachtdomein Hemelzicht tot een landgoed met landhuis. Het landgoed heeft een totale oppervlakte van 39,5 ha; op circa 13 ha daarvan wordt nieuwe natuur ontwikkeld. Het landgoed wordt voor 90% opgesteld voor publiek en ondergebracht in de rangschikking van de Natuurschoonwet 1928.

Door de transformatie van een besloten jachtgebied naar een landgoed ontstaat er een gebied dat toegankelijk is voor bezoekers, waarin natuur wordt ontwikkeld en waarin de ecologische kwaliteiten worden versterkt.

Het ontwikkelen van een nieuw landgoed met landhuis past niet in het huidige bestemmingsplan. Het nieuwe bestemmingsplan Landgoed Hemelzicht voorziet in het mogelijk maken van het nieuwe landgoed.

 

Tegen het bestemmingsplan is één zienswijze ingediend. Deze zienswijze heeft aanleiding gegeven tot het verbeteren van de regel en de verbeelding met betrekking tot de dubbelbestemming Leiding – Gas. Hierdoor is het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld.

 

Voor een exacte beschrijving van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wordt verwezen naar het raadsbesluit en de nota zienswijzen met betrekking tot de vaststelling van het bestemmingsplan Landgoed Hemelzicht.

 

Inzien

Het bestemmingsplan kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.P357-VG01

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.P357-/NL.IMRO.0150.P357-VG01/

 

Het bestemmingsplan kunt ook u inzien op:

• https://www.deventer.nl/besturen/ruimtelijke-plannen/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

 

Ook kunt u het plan inzien tijdens de openingstijden bij:

• Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1

 

 

Reageren

Het bestemmingsplan ‘Landgoed Hemelzicht’ ligt van donderdag 28 maart tot en met donderdag 9 mei 2019 ter inzage.

Van vrijdag 29 maart tot en met donderdag 9 mei 2019 kan beroep worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

 

• een belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan of de ontwerpbesluiten bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

• een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

• een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

 

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Naar boven