Beheersverordening Wagenwerkplaats e.o vastgesteld

Logo Amersfoort

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken bekend dat de gemeenteraad op 26 maart 2019 de Beheersverordening Wagenwerkplaats e.o. heeft vastgesteld.

 

Gebied van de beheersverordening

Het besluitgebied van de beheersverordening bestaat uit de Wagenwerkplaats, het ten zuiden hiervan gelegen spoorwegemplacement en de bebouwing rond het Piet Mondriaanplein. Het besluitgebied volgt in het westen, zuiden en oosten de grens van het spoorwegemplacement. In het noorden wordt het besluitgebied begrensd door woonbebouwing aan de Soesterweg, Palmstraat en Ligusterstraat.

 

Inhoud van de beheersverordening en Masterplan Wagenwerkplaats

De beheersverordening legt de bestaande bebouwing en het bestaande gebruik vast. Met het vaststellen van de verordening ontstaat weer een gebiedsdekkende planologische-juridische regeling voor de Wagenwerkplaats e.o. Zodra de raad een besluit heeft genomen over het Masterplan Wagenwerkplaats zal de beheersverordening (gedeeltelijk) worden vervangen door een nieuw bestemmingsplan, waarin de volgens het Masterplan beoogde nieuwe inrichting van het gebied juridisch wordt vastgelegd.

 

Geen beroep mogelijk

De procedure voor een beheersverordening is vastgelegd in de Wet ruimtelijke ordening en wijkt af van de procedure voor een bestemmingsplan. Na de vaststelling van de beheersverordening door de gemeenteraad is er geen mogelijkheid om beroep in te dienen. De beheersverordening treedt in werking op 28 maart 2019.  

 

Ter inzage

De beheersverordening ligt ter inzage in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1. Via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0307.BVWagenwerkplaats-va01) en via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen zijn de stukken ook te zien.

 

Naar boven