Kennisgeving ontwerpbeschikkingen, Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, Gecoördineerde Uitgebreide voorbereidingsprocedure

Logo Beuningen

de gemeenteraad van Beuningen heeft op 4 december 2018 besloten de (gemeentelijke) coördinatieregeling van afdeling 3.6.1 Wet ruimtelijke ordening van toepassing te verklaren op de voorbereiding en bekendmaking van de besluiten die noodzakelijk zijn voor de zand- en grindwinning van de Beuningse Plas in Beuningen, waaronder de realisatie van een klasseerinstallatie ten behoeve van deze ontzanding.

Dit betekent dat de voor het project benodigde besluiten tegelijkertijd in één procedure worden voorbereid, waarbij het college van de gemeente Beuningen de coördinatie van deze besluiten op zich neemt en via één kennisgeving de (ontwerp)besluiten gelijktijdig bekend maakt. Voor een ieder bestaat de mogelijkheid om via één loket zienswijzen in te brengen tegen één of meerdere ontwerpbesluiten die hieronder worden genoemd, en tevens tegen de ontwerpverklaring van geen bedenkingen welke als bijlage bij het tweede ontwerpbesluit is bijgesloten. Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend kunnen later bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State in beroep gaan tegen de definitieve besluiten.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Beuningen maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voornemens zijn vergunningen te verlenen voor de voorgenomen zand- en grindwinning, inclusief bijbehorende bouwwerken en voorzieningen, waarbij zand en grind met een zandzuiger wordt gewonnen en in een klasseerinstallatie wordt verwerkt aan de Nieuwe Pieckelaan in Beuningen. In verband hiermee worden volgende ontwerpbesluiten ter inzage gelegd:

  • 1.

    Een ontwerpbesluit voor een omgevingsvergunning voor de activiteiten als bedoeld in art. 2.1 lid 1 sub a (het bouwen van bouwwerken) en sub e Wabo (het oprichten en het in werking hebben van een milieu-inrichting, en

  • 2.

    Een ontwerpbesluit voor een omgevingsvergunning voor de activiteit “handelen in strijd met het bestemmingsplan” als bedoeld in art. 2.1 lid 1 sub c Wabo, en;

  • 3.

    De ontwerpverklaring van geen bedenkingen ingevolge artikel 6.5 lid 1 van het Besluit omgevingsrecht, bijlage 2 bij voornoemd ontwerpbesluit als bedoeld in art. 2.1 lid 1 sub c Wabo.

  

Mogelijkheid van inzien

U kunt de aanvragen, de ontwerpbeschikkingen, de verklaring van geen bedenkingen, en de daarop betrekking hebbende stukken zes weken inzien met ingang 27 maart 2019, dus tot en met 7 mei 2019.

Wilt u de stukken inzien, bel dan 024 751 7700 of stuur een email naar wabo@odrn.nl. Hierbij vermeld u voor de ontwerpvergunning genoemd onder 1. het zaaknummer W.Z17.107759.06, en voor de ontwerpvergunning/verklaring genoemd onder 2 en 3. het zaaknummer W.Z18.110027.01.

Daarnaast liggen de ontwerpbesluiten en de bijbehorende stukken ter inzage op het gemeentehuis van de gemeente Beuningen, Van Heemstraweg 46, Beuningen. Wilt u de stukken bij de gemeente Beuningen bekijken, belt u dan voor een afspraak met de gemeente Beuningen via telefoonnummer 14 024.

Daarnaast zijn de stukken voor de ontwerpvergunning “handelen in strijd met het bestemmingsplan” als bedoeld in art. 2.1 lid 1 sub c Wabo raadpleegbaar gemaakt en beschikbaar gesteld op de volgende wijze: 

  • 1.

    Op de website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u het plan digitaal inzien.

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0209.WPBklasseerinstall-ow01

Zienswijzen

Gedurende de periode dat de ontwerpbesluiten ter inzage liggen kan eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen over de ontwerpbesluiten en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen naar voren brengen.

Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt. Ingediende zienswijzen worden met de uiteindelijke besluiten en de bijbehorende stukken ter inzage gelegd.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de Omgevingsdienst Regio Nijmegen, Postbus 1603, 6501 BP Nijmegen, of aan wabo@odrn.nl. Voor de activiteiten als bedoeld in art. 2.1 lid 1 sub a en sub e Wabo, vermeld u het zaaknummer W.Z17.107759.06 en voor de activiteit “handelen in strijd met het bestemmingsplan” vermeld u hierbij het zaaknummer W.Z18.110027.01.

Voor een mondelinge zienswijze of toelichting over de ontwerpbesluiten neemt u contact op met de Omgevingsdienst Regio Nijmegen, telefoonnummer (024) 751 77 00.

  

Beuningen, 26 maart 2019

Naar boven