VERKEERSBESLUIT BODENVOOR AALTEN

Logo Aalten

Aanleiding /Belangenafweging

Voor de betrokkene is het noodzakelijk een algemene parkeermogelijkheid aan te wijzen als individuele gehandicaptenparkeerplaats omdat de betreffende persoon geen lange afstand te voet kan afleggen.

Er zijn op de aangegeven tijden onvoldoende vrije parkeerplaatsen met voldoende in-/uitstapruimte. Hierdoor is de betreffende persoon genoodzaakt de auto verder van de woning te parkeren.

De betrokkene heeft geen mogelijkheid om op eigen terrein een parkeerplaats te realiseren.

Maatregel

Door het plaatsen van het verkeersbord E6 en het kenteken van het voertuig van de betrokkene, wordt de individuele gehandicaptenparkeerplaats ingesteld.

Juridisch kader

Wettelijke grondslag

Dit besluit is genomen conform:

  • -

    artikel 2, lid 1, onder a, b, c en d Wegenverkeerswet 1994;

  • -

    artikel 15, Wegenverkeerswet 1994;

  • -

    artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer;

  • -

    artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer;

  • -

    artikel 3.4 van de Algemene Wet Bestuursrecht;

  • -

    mandaatregeling 2016 Aalten;

  • -

    tekening VK2-04-27.

Beleidskader

De bovenstaande verkeersmaatregel, is getoetst aan Nationaal, Provinciaal en Gemeentelijk beleid. De maatregel wordt conform Duurzaam Veilig uitgevoerd. De essentie van het Duurzaam Veilig beleid is het voorkomen van verkeersonveiligheid. Volgens de Duurzaam Veilig-gedachte wordt een weg afgestemd en zichtbaar ingericht op het dagelijkse en gewenste gebruik van de weg, waarbij deze zorgvuldig wordt ingepast in de omgeving. Grondbeginselen voor een Duurzaam Veilig wegennet zijn:

  • -

    het voorkomen van onbedoeld gebruik van de weg;

  • -

    het voorkomen van grote snelheids- en richting verschillen;

  • -

    het voorkomen van onzeker gedrag bij de gebruikers van de weg.

Hiervoor dient het wegbeeld eenduidig en uniform te zijn. Dit kan slechts bereikt worden door te streven naar een beperkt aantal functies. Bij het toekennen van functies aan wegen wordt (conform het landelijk beleid) een driedeling onderkend, namelijk stromen (stroomweg), ontsluiten (gebiedsontsluitingsweg) en toegang bieden (erftoegangsweg). De Bodenvoor heeft de functie van erftoegangsweg. Een erftoegangsweg heeft als functie om erven en percelen te ontsluiten en dient tevens als verblijfsgebied.

Het besluit

Burgemeester en wethouders besluiten de volgende verkeersmaatregel te nemen:

1.het instellen van een individuele gehandicaptenparkeerplaats in de Bodenvoor nabij huisnummer 22, door het aanbrengen van het verkeersbord E6 en het kenteken van de betrokkene, volgens bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990;

Bezwaar besluit

Bent u het niet eens met dit besluit? U kunt bezwaar maken. Dit kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht. Schrijf daarvoor een brief of maak digitaal bezwaar met uw DigiD op www.aalten.nl.

Zet in die brief in ieder geval:

  • uw naam, adres en woonplaats;

  • de datum;

  • een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt;

  • waarom u het niet eens bent met het besluit en

  • uw handtekening.

Doe dit wel binnen zes weken nadat het besluit waartegen u bezwaar maakt, is verzonden. Anders kan uw bezwaar niet in behandeling worden genomen.

Voorlopige voorziening

Ook wanneer u bezwaar maakt mag het besluit uitgevoerd worden. Wilt u dit tegenhouden? Vraag dan om een voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter. Dat kan zodra u bezwaar gemaakt hebt.

Het postadres van de Voorzieningenrechter is:

Rechtbank Gelderland

Sector Bestuursrecht

Postbus 9030

6800 EM Arnhem.

Mediation

Wilt u liever een gesprek om tot een oplossing te komen? We kunnen dan met een neutrale gespreksleider vrijblijvend gaan zoeken naar een oplossing. U houdt het recht om alsnog binnen de gestelde termijn van zes weken bezwaar te maken.

Aalten, 17 maart 2019

Hoogachtend,

namens burgemeester en wethouders van de gemeente Aalten,

G.Sikking BBE

Afdeling Bestuur en Openbare Ruimte

Team Beheer Openbare Ruimte

Naar boven