WBR-vergunning voor het uitvoeren van werkzaamheden met betrekking tot de aanleg van een tijdelijke bouwweg langs Rijksweg 33 (N33), Rijkswaterstaat

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft op 24 december 2018 een aanvraag ontvangen van Arcadis Nederland BV, Beaulieustraat 22, 6814 DV te Arnhem, namens Innogy Windpower Netherlands B.V., Grote Voort 247, 8041 BL te Zwolle (verder: Innogy) om een vergunning op grond van de Wet beheer rijkswaterstaatswerken (WBR) voor, kort gezegd, een in- en uitvoeger, en het uitvoeren van werkzaamheden bij Rijksweg 33 (N33).

Besluit

Gelet op de bepalingen van de Wet beheer rijkswaterstaatswerken, de Algemene wet bestuursrecht en heeft de Minister van Infrastructuur en Waterstaat besloten een vergunning op grond van artikel 2, WBR te verlenen aan Innogy voor het aanleggen, behouden en onderhouden van een in- en uitvoeger, uitvoeren van werkzaamheden aan watergangen (o.a. plaatsen duikers) en het aanbrengen van een damwand en verharding ten behoeve van een tijdelijke bouwweg langs Rijksweg 33 (N33), Re tussen km 41,0 en km 43,0 in de gemeente Midden-Groningen voor de periode tot en met 28 februari 2022.

Terinzagelegging

Het besluit met bijbehorende stukken, inclusief een overzichtskaart met de situatie, ligt van 28 maart tot en met 9 mei 2019 ter inzage bij:

  • Rijkswaterstaat Noord-Nederland, Zuidersingel 3, 8911 AV te Leeuwarden, op werkdagen tijdens kantooruren na vooraf gemaakte afspraak met dhr. F. Blok van Rijkswaterstaat Noord-Nederland, telefoon: 088-79 74 339

  • Gemeente Midden-Groningen, Gorecht-Oost 166, 9603 AC te HOOGEZAND

  • Gemeente Oldambt, Johan Modastraat 6, 9671 CD te WINSCHOTEN

  • Gemeente Veendam, Raadhuisplein 5, 9641 AW te VEENDAM

Hoe maakt u bezwaar?

Om bezwaar te maken moet u, binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat en gezonden aan de hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Noord Nederland, ter attentie van de afdeling Werkenpakket, Postbus 2232, 3500 GE Utrecht. In het bezwaarschrift moet in ieder geval het volgende staan:

  • uw naam en adres, en liefst ook uw telefoonnummer;

  • een duidelijke omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt (bijvoorbeeld door de datum en het kenmerk van het besluit te vermelden of door een kopie mee te sturen);

  • de reden waarom u bezwaar maakt;

  • de datum en uw handtekening.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Dat betekent dat het besluit blijft gelden in de tijd dat uw bezwaarschrift in behandeling is. Als u dit niet wilt, bijvoorbeeld omdat het besluit onherstelbare gevolgen heeft voor u, dan kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Dit doet u door de Voorzieningenrechter van de rechtbank in het gebied waar u woont te vragen een voorlopige voorziening te treffen. Indien u niet zelf, maar namens een bedrijf of organisatie een verzoekschrift indient dan kunt u het verzoekschrift sturen naar de rechtbank in het gebied waar het bedrijf of de organisatie is ingeschreven. De rechtbank zal een griffierecht in rekening brengen. Bij het verzoek dient voorts een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd. Zo mogelijk wordt tevens een afschrift van de beschikking waarop het geschil betrekking heeft overgelegd.

Indiening kan ook via de site http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kan tijdens kantooruren contact worden opgenomen met de heer F. Blok van Rijkswaterstaat Noord-Nederland, telefoon: 088 79 74 339.

Naar boven