Gemeentelijke coördinatieregeling bestemmingsplan en omgevingsvergunning Einsteinstraat en het beeldkwaliteitsplein ‘Bedrijventerrein Oost II’.

Logo Gorinchem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken bekend, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en de coördinatieregeling 2011, dat vanaf woensdag 27 maart tot en met dinsdag 7 mei 2019 voor eenieder ter inzage ligt:

  • 1.

    Het ontwerp bestemmingsplan ‘Gorinchem Einsteinstraat, horeca’, identificatienummer NL.IMRO.0512.BP2018183-3001.

  • 2.

    De ontwerp omgevingsvergunning voor het bouwen van twee fastfoodrestaurants en een reclamemast op het bedrijventerrein Oost II. 

Gelijktijdig wordt ook het bijbehorende concept beeldkwaliteitsplan ‘Oost II Gorinchem’ ter inzage gelegd in het kader van de ‘Inspraakverordening Gorinchem 2011’.

Bestemmingsplan en omgevingsvergunning

Het plangebied van het bestemmingsplan (4207 HW) is gelegen aan de Einsteinstraat op het bedrijventerrein Oost II, kadastraal bekend als P nummer 2382 (ged.) te Gorinchem. Het ontwerp bestemmingsplan is opgesteld om de bouw en de vestiging van twee nieuwe horecabedrijven (categorie: fastservice) op het perceel en een reclamemast nabij de rijksweg A15 op het bedrijventerrein Oost II mogelijk te maken. De omgevingsvergunning maakt de bouwactiviteiten mogelijk voor de twee nieuwe horecabedrijven aan de Einsteinstraat en de reclamemast.

De procedure van het bestemmingsplan wordt gecoördineerd met de procedure omgevingsvergunning (activiteit bouwen). De besluiten zijn gecoördineerd voorbereid als bedoeld in de ‘Coördinatieverordening Gorinchem 2011’ en doorlopen gezamenlijk de uniforme openbare voorbereidingsprocedure overeenkomstig de Algemene wet bestuursrecht. Het college van burgemeester en wethouders van Gorinchem verzorgt de coördinatie.

Beeldkwaliteitsplan

Voor het plangebied en het perceel ten zuiden van het plangebied is aanvullend op de regels van dit bestemmingsplan en het geldende bestemmingsplan, een beeldkwaliteitsplan opgesteld. Het beeldkwaliteitsplan bevat gebiedsgerichte welstandscriteria, waaraan wij aanvragen om omgevingsvergunning voor het bouwen zullen toetsten. Het beeldkwaliteitsplan geeft in woord en beeld de uitgangspunten weer voor de stedenbouwkundige en architectonische vormgeving van deze percelen.  

Ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan met de ontwerp omgevingsvergunning als ook het concept beeldkwaliteitsplan liggen vanaf woensdag 27 maart tot en met dinsdag 7 mei 2019 ter inzage in de informatiehoek van het stadshuis, Stadhuisplein 1 in Gorinchem.

Het ontwerp bestemmingsplan is ook in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Indienen zienswijzen en inspraakreacties

Binnen de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging kan:

  • 1.

    Eenieder schriftelijke zienswijzen indienen tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad van Gorinchem;

  • 2.

    Eenieder schriftelijke zienswijzen indienen tegen de ontwerp omgevingsvergunning bij het college van burgemeester en wethouders;

  • 3.

    Eenieder schriftelijke inspraakreacties indienen tegen het ontwerp beeldkwaliteitsplan bij de gemeenteraad van Gorinchem. 

Schriftelijke zienswijzen en inspraakreacties moeten worden gestuurd naar Postbus 108, 4200 AC Gorinchem. De zienswijzen en inspraakreacties dienen de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de zienswijze/inspraakreactie en het plan/besluit waarop de zienswijze/inspraakreactie betrekking heeft.

U kunt een mondelinge zienswijze en inspraakreactie indienen bij mevrouw C. Jeeninga van de afdeling Welzijn, Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Haar telefoonnummer is 0183 - 65 93 22. E-mailen kan naar c.jeeninga@gorinchem.nl.

 

Gorinchem, dinsdag 26 maart 2019

 

Naar boven