Ontwerp omgevingsvergunning (incl. ontwerpbesluit hogere waarden) Kenniscentrum, Graaf van Egmondstraat 79 te Oud-Beijerland ter inzage

Logo Hoeksche Waard

Inhoud van het plan

Er is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor het Kenniscentrum Speciaal (Basis)onderwijs aan de Graaf van Egmondstraat 79 te Oud-Beijerland. Het betreft nieuwbouw op de locatie waar zich voorheen basisschool De Ark bevond. Het Kenniscentrum huisvest straks drie basisscholen en een zorgorganisatie die zich richt op dagopvang voor kinderen en jongeren.

De nieuwbouw past niet binnen het geldende bestemmingsplan. De nieuwbouw valt gedeeltelijk buiten bouwvlakgrenzen van het geldende bestemmingsplan. Het gaat om een inwaartse overschrijding van het bouwvlak. Het gebouw wordt wel op grotere afstand van de perceelgrenzen – en dus de bestaande omliggende (woon)bebouwing - gesitueerd. Ook de toegestane maximale goothoogte wordt overschreden. Het voormalige schoolgebouw was 6 meter hoog en wordt nu 8 meter. Daarnaast wordt de goothoogte van de gymzaal 10 meter. Het gebouw voldoet – met uitzondering van de technische ruimte – overigens wel aan de in het geldende bestemmingsplan opgenomen maximaal toegestane bouwhoogte van 10 meter.

Afwijken van het geldende bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van gemeente Hoeksche Waard zijn van plan om de gevraagde vergunning te verlenen. Dit kan met toepassing van artikel 2.12 lid 1 sub a 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) – een afwijking van het geldende bestemmingsplan.

Ontwerpbesluit hogere waarden (Wet geluidhinder)

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidsbelasting op de voorgevel niet voldoet aan de grenswaarden uit de Wet geluidhinder. De overschrijding wordt veroorzaakt door het verkeer op de Graaf van Egmondstraat. Het college heeft het voornemen om hiervoor een hogere waarde vast te stellen.

Ter inzage

De ontwerp-omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarden liggen met bijlagen met ingang van zaterdag 23 maart tot en met vrijdag 3 mei 2019 ter inzage. U kunt de stukken (met uitzondering van de bouwtekeningen) bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl. Indien u de stukken wilt inzien kunt u een afspraak maken met het Team Vergunningen, tel. 14 0186.

Indienen zienswijzen

Iedereen kan een zienswijze (bij voorkeur schriftelijk) indienen tijdens de periode dat de ontwerpbesluiten ter inzage liggen.

Schriftelijke zienswijzen kunt u indienen bij:

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoeksche Waard

Postbus 2003

3260 EA Oud-Beijerland

onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp omgevingsvergunning Kenniscentrum’ en/of ‘zienswijze ontwerpbesluit hogere waarden Kenniscentrum’.

 

Wilt u liever een mondelinge zienswijze indienen? Neemt u dan contact op met de hieronder vermelde persoon.

Inloopavond maandag 1 april

Op maandag 1 april a.s. wordt in het voormalige gemeentehuis van Oud-Beijerland aan de W. van Vlietstraat 6 te Oud-Beijerland een inloopavond georganiseerd. Tijdens deze avond bestaat de gelegenheid om nader te worden geïnformeerd over het bouwplan. Aanwezig zijn een vertegenwoordiging van de gemeente en van de initiatiefnemer, waaronder de architect. Natuurlijk is er alle gelegenheid tot het stellen van vragen. U bent van harte welkom om tussen 18.30 uur en 20.00 uur binnen te lopen.

Vragen?

Voor vragen over de ontwerp-omgevingsvergunning en/of het ontwerpbesluit hogere waarden kunt u terecht bij Team Omgeving tel. 14 0186.

 

Naar boven