Bestemmingsplan Elzenstraat 11, Middelaar

Logo Mook en Middelaar

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 28 februari 2019 het bestemmingsplan "Elzenstraat 11, Middelaar"heeft vastgesteld. Dit bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken zal per 27 maart 2019 voor een ieder gedurende zes weken op het gemeentehuis ter inzage liggen. De stukken zijn ook digitaal te bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0944.ELZENSTRAAT11-VA01.

 

Initiatiefnemer is voornemens de locatie Elzenstraat 11, 11a en 11b te herontwikkelen. De eigenaren zijn gestopt met de agrarische activiteiten en zijn daarom voornemens de bestemming te wijzigen naar een woonbestemming. Specifiek worden Elzenstraat 11 en 11b omgezet naar twee burgerwoningen. Hierdoor wordt de huidige bedrijfswoning vervangen door twee burgerwoningen. De huidige mantelzorgwoning Elzenstraat 11a blijft een mantelzorgwoning, al wordt in dit bestemmingsplan een afwijkingsbevoegdheid opgenomen, waarbij deze mantelzorgwoning kan worden omgezet naar één burgerwoning, mits passend binnen de gemeentelijke woonvisie. Aan de Kampweg wordt een bouwkavel toegevoegd voor één vrijstaande burgerwoning. Voor het bouwperceel aan de Kampweg wordt een wijzigingsbevoegdheid opgenomen waardoor, mits juridisch en planologisch passend, een tweede burgerwoning mogelijk is.

 

Beroep

Belanghebbenden die ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan tijdig een zienswijze hebben ingediend of belanghebbenden die redelijkerwijs niet kunnen worden verweten geen zienswijze te hebben ingediend, kunnen tegen het genomen besluit beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag. De termijn voor het indienen van beroep bedraagt zes weken en vangt aan op de dag na datum ter inzagelegging. Beroep schorst de werking van het besluit niet. Hiervoor kan de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State, via voornoemd adres, worden verzocht om een voorlopige voorziening te treffen.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het klantContactCentrum via telefoonnummer (024) 6969111 of via e-mail gemeente@mookenmiddelaar.nl.

Mook, 26 maart 2019

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar

Namens deze:

de secretaris, J.M.G. Smits-de Kinkelder; de burgemeester, mr.drs. W. Gradisen

Naar boven