Ontwerpbestemmingsplan ‘Uitbreiding Aaltense Goor’

Logo Aalten

Met ingang van donderdag 28 maart 2019 ligt gedurende zes weken het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Uitbreiding Aaltense Goor’ ter inzage. Dit bestemmingsplanplan voorziet in een natuurbestemming voor een perceel dat aansluit aan de oostzijde van het Aaltense Goor, langs de Boterdijk in Aalten. Dit perceel maakt onderdeel uit van het project Aaltense Goor-Zwarte Veen.

Dit project voorziet in landbouwstructuurverbetering, natuurontwikkeling, waterberging en water vasthouden, recreatief medegebruik en landschapsbeleving van het gebied. Impliciet wordt ingespeeld op klimaatverandering.

Inzien

Het plan is te bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl (plan-ID: NL.IMRO.0197.BP00098-ON01) of via onze website www.aalten.nl/ruimtelijkeplannen onder Inwoners / Wonen en bouwen / Ruimtelijke plannen. U kunt het plan ook tijdens openingstijden inzien in het gemeentekantoor (Hofstraat 8 Aalten).

Inloopavond

Op dinsdag 9 april a.s. organiseert het waterschap een inloopbijeenkomst over het Aaltense Goor en Zwarte Veen in ’t Romienendal, Aladnaweg 3, Aalten. U bent tussen 17:00 tot 20:00 uur welkom om het plan Aaltense Goor en Zwarte Veen te bekijken en om uitleg te krijgen over de verschillende onderdelen van het project, waaronder het bestemmingsplan ‘Uitbreiding Aaltense Goor’. Er zijn vertegenwoordigers van het waterschap, Staatsbosbeheer, de provincie, de gemeente en de bewonersgroep aanwezig om u te woord te staan.

Zienswijze

Tijdens de termijn van de terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over het ontwerp naar voren brengen bij de gemeenteraad. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de gemeenteraad, postbus 119, 7120 AC Aalten, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Uitbreiding Aaltense Goor’.

Informatie

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak om mondeling een zienswijze in te dienen kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum via telefoonnummer (0543) 49 33 33.

 

Naar boven