OMGEVINGSVERGUNNING ZONNEPARK DE LICHTKIEM

Logo Assen

Verleende omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat op grond van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3º van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) op 8 maart 2019 een omgevingsvergunning is verleend voor het realiseren van het Zonnepark De Lichtkiem aan de Asserwijk 48 te Assen

Dit zonnepark heeft een totale oppervlakte van circa 3 ha en een opgesteld vermogen van circa 4 MW. Zonnepark De Lichtkiem wordt gerealiseerd in een grondgebonden opstelling met zonnepanelen, een gebouw met omvormers en twee transformatoren. Het park wordt landschappelijk ingepast. Op het perceel was tot voor kort een pluimveebedrijf gevestigd.

Ontwerpbesluiten

De ontwerp-omgevingsvergunning heeft van woensdag 23 januari tot en met dinsdag 5 maart 2019 ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen bij burgemeester en wethouders ingediend.

Ter inzage

De omgevingsvergunning inclusief bijbehorende stukken liggen van woensdag 27 maart tot en met dinsdag 7 mei 2019 ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen in het Stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. De vergunning met identificatienummer NL.IMRO.0106.99OMG20180311-C001, is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroepschrift/verzoek om voorlopige voorziening

Tijdens de bovengenoemde termijn bestaat de mogelijkheid voor belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen of niet tijdig zienswijzen bij het college van burgemeester en wethouders naar voren hebben gebracht, een schriftelijk beroepschrift in te dienen bij de Rechtbank Noord-Nederland, sectie Bestuursrecht, locatie Groningen, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

De omgevingsvergunning treedt  in werking met ingang van 8 mei 2019 (daags na afloop van beroepsperiode). Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

Degene die beroep heeft ingesteld kan bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank om een voorlopige voorziening vragen. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit tot verlening niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Voor meer informatie over deze omgevings-vergunning kunt u contact opnemen met het team Bouwen, Wonen & Ondernemen.

 

Assen, 26 maart 2019

Naar boven