Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘herziening Landelijk Gebied Weesp 2018’

Logo Weesp

Burgemeester en wethouders van de gemeente Weesp maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Weesp op 7 februari 2019 het bestemmingsplan herziening Landelijk Gebied Weesp 2018 (marginaal) gewijzigd heeft vastgesteld.

Inleiding

Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, een verbeelding, de (plan)regels, de nota zienswijzen en bijlagen. Het bestemmingsplan betreft een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan Landelijk Gebied Weesp waarin o.a. onvolkomenheden worden hersteld, regels worden aangescherpt/aangepast, voor sommige agrarische percelen de bestemming wordt omgezet naar (plattelands-)woning en een aanlegvergunningstelsel wordt opgenomen voor niet agrarische gronden. Voor de precieze grenzen, percelen en invulling wordt verwezen naar toelichting, de (plan)regels en de verbeelding van het bestemmingsplan.

Inzien van de stukken

Het bestemmingsplan herziening Landelijk Gebied Weesp 2018 met nota zienswijzen, kan vanaf 21 maart 2019 worden bekeken op www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0457.BPLGherzie-vg01). Tevens ligt het tijdens openingstijden ter visie in het stadskantoor, Nieuwstraat 70a in Weesp.

Beroep

Van 21 maart 2019 tot en met 1 mei 2019 kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tevens kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:

  • -

    een belanghebbende die een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend;

  • -

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • -

    een belanghebbende voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Naar boven