Kennisgeving bestemmingsplan Reparatieplan Oudeschild, Texel ter inzage

Logo Texel

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Texel maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 27 februari 2019 het bestemmingsplan Reparatieplan Oudeschild met nummer NL.IMRO.0448.ODS2018BP0001-on01 heeft vastgesteld.

 

Tevens heeft de gemeenteraad besloten om geen exploitatieplan ingevolge artikel 6.12, lid 2 Wet ruimtelijke ordening vast te stellen.

 

Het reparatieplan betreft een gedeeltelijke reparatie van het bestemmingsplan ‘Oudeschild’ (het moederplan), door de raad op 18 februari 2015 is vastgesteld. De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft bij uitspraak van 13 januari 2016, zaaknummer 2015004818/1/R1, 1 onderdeel gedeeltelijk vernietigd: op de locatie Schilderweg 251 vallen de sportschool, de daarbij behorende bedrijfswoning en de kleding winkel onder het gebruiksovergangsrecht. De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft de gemeenteraad opgedragen een nieuw besluit te nemen met inachtname van de uitspraak.

 

Voor de verblijfsrecreatieve gebouwen aan Haven 2, Haven 6, Haven 8 en De Ruyterstraat 60 wordt het aantal recreatieve slaapplaatsen aangepast op de verbeelding. Zij zijn conform de toezegging aan de raad bij de vaststelling van het moederplan, in de gelegenheid gesteld binnen 1 jaar een concreet plan in te dienen.

 

Op Stoompoort 4 wordt een watersportvereniging mogelijk gemaakt.

In het moederplan is verzuimd om op het perceel Trompstraat 61 een bouwvlak op te nemen. Dat wordt in dit reparatieplan hersteld.

Op Haven 15 wordt de aanduiding voor detailhandel op het zuidelijke deel ven het gebouw gelegd en van het noordelijke deel verwijderd.

Op de locaties De Vang 37, IJsdijk 7 en IJsdijk 9-11 worden de goot- en/of bouwhoogte aangepast, zodat de bestaande bebouwing daarin past. Tot slot een aantal overige ambtshalve aanpassingen van het moederplan.

 

Inzage

Het vaststellingsbesluit, het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen, de Nota van Zienswijzen, het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen van maandag 25 maart tot en met maandag 6 mei 2019 ter inzage bij de Publieksbalie op het gemeentehuis van Texel, Emmalaan 15, 1791 AT, Den Burg. De Publieksbalie is geopend van maandag tot en met donderdag van 08.30 – 12.30 uur. De genoemde stukken zijn digitaal beschikbaar op http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0448.ODS2018BP0001-va01 en via de website van de gemeente Texel www.texel.nl(zoekterm bekendmakingen)

 

 

Beroepsmogelijkheden

Tegen het vaststellingsbesluit kan binnen zes weken na de dag waarop het besluit conform artikel 3.44 lid 1 sub a Awb ter inzage is gelegd schriftelijk een beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

Een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze tegen het ontwerpplan naar voren heeft gebracht;

Een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze naar voren te brengen tegen het ontwerpplan;

 

Tevens kan iedere belanghebbende, zoals hierboven omschreven, tijdens deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het door de raad vastgestelde bestemmingsplan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift.

 

 

 

Den Burg,

burgermeester en wethouders van Texel

Dhr. ir. M.C. Uitdehaag, burgemeester

Mw. E. van der Bruggen, secretaris

Naar boven