Ontwerpbestemmingsplan “Loerbeek, Doetinchemseweg 2-4”, Montferland

Logo Montferland

Burgemeester en wethouders van Montferland maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan “Loerbeek, Doetinchemseweg 2-4” met ingang van 21 maart 2019 gedurende een termijn van zes weken, bij de receptie van het gemeentehuis in Didam (Bergvredestraat 10) voor een ieder ter inzage ligt en tevens via www.montferland.info en https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer#!/idn/NL.IMRO.1955.bpsglbkwondtwg2en4-on01 te raadplegen is.

Het bestemmingsplan voorziet in een planologische regeling ten behoeve van de herontwikkeling van de voormalige maalderijlocatie aan de Doetinchemseweg 2-4 in Loerbeek voor de realisatie van een woning met gastenverblijf.

De ontwikkeling beoogd de aanwezige ruimtelijke kwaliteit te versterken. Dit gebeurt door het behoud en herstel van de monumentale bebouwing (molenromp en motorhuisje) en het slopen van overtollige bedrijfsbebouwing met inbegrip van de bedrijfswoning. Tevens wordt een landschappelijk inrichtingsplan opgeteld dat als een voorwaardelijke verplichting in de bestemmingsplanregels is opgenomen. Zodoende wordt de locatie door het gebruik van streekeigen (erf)beplanting meer onderdeel van het landschap en draagt het bij aan de kenmerken en kwaliteiten van het landschap.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn/haar zienswijze omtrent het ontwerp schriftelijk kenbaar maken bij de gemeenteraad van Montferland, Postbus 47, 6940 BA DIDAM. Desgewenst kan de zienswijze ook mondeling kenbaar worden gemaakt. In dat geval kan contact worden opgenomen met de afdeling Ontwikkeling, telefoon 0316-291391. Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht, wordt een verslag gemaakt.

 

Didam, 20 maart 2019,

Burgemeester en wethouders van Montferland.

Naar boven