Vaststelling Ontwikkelingsplan ’t Zand

Logo Lingewaard

Op 19 maart 2019 heeft het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Lingewaard het Ontwikkelingsplan ’t Zand vastgesteld.

 

Het Ontwikkelingsplan is opgesteld om ’t Zand een toekomstperspectief te bieden en een duidelijke ruimtelijk kader te bieden voor particuliere initiatieven voor functieverandering. De gezamenlijke wens is om, op basis van particuliere initiatieven, kassen en opstallen af te breken en de vrijkomende grond in samenhang te ontwikkelen. Dit zodat er een duurzaam, samenhangend hoogwaardig landschap kan ontstaan dat een toekomstperspectief biedt aan de tuinders, bewoners en bezoekers van het gebied.

 

Om het functieveranderingsbeleid beter te laten aansluiten op de wensen van de tuinders en bewoners wordt als een pilot voor ’t Zand een mogelijkheid tot maatwerk geboden.

De essentie van dit maatwerk is om in het verlengde van de mogelijkheden die in het vigerende functieveranderingsbeleid worden geboden ook de mogelijkheid te bieden om andere woonvormen zoals tweekapper, rijenwoningen en schuurwoningen te realiseren. Ruimtelijk zijn hiervoor beeldkwaliteitseisen gesteld in het Ontwikkelingsplan.

 

Binnenkort wordt er voor alle bewoners en bedrijven in ’t Zand een informatieavond georganiseerd waarbij de plannen en ideeën worden toegelicht. De bewoners en bedrijven in ‘t Zand worden hiervoor apart uitgenodigd. De definitieve aankondiging wordt in het Gemeentenieuws Lingewaard gepubliceerd.

 

Het beleid ligt vanaf 28 maart 2019 zes weken bij het Klanten Contact Centrum op het gemeentehuis in Bemmel (Kinkelenburglaan 6) ter inzage. Tegen de vaststelling van het Ontwikkelingsplan ’t Zand is geen bezwaar of beroep mogelijk.

 

Bemmel, 27 maart 2019

 

Naar boven