Leusden - Treekerweg - aanwijzing algemene gehandicaptenparkeerplaats Treekweg

Logo Leusden

VERKEERSBESLUIT – L207260

Aanwijzing algemene gehandicaptenparkeerplaats Treekerweg

Burgemeester en wethouders van Leusden;

INLEIDING

Bevoegdheid

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 is het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leusden bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT

Besluitverplichting

Op grond van artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994 dient er in de volgende gevallen een verkeersbesluit te worden genomen:

  • 1.

    De plaatsing of verwijdering van verkeerstekens en onderborden (opgenomen in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer), voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

  • 2.

    Maatregelen op of aan de weg tot een wijziging van de inrichting van de weg of het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken.

 

Procedure

 

Conform artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) is er overleg geweest met de politie (district Midden-Nederland). Deze heeft geen bedenkingen tegen instelling van dit verkeersbesluit.

 

Motivering

 

Aan de Treekerweg is restaurant Bavoort gevestigd. De eigenaar van het restaurant heeft het verzoek gedaan aan het college om een algemene gehandicaptenparkeerplaats te realiseren nabij de ingang van het restaurant. Voor mindervalide is er momenteel geen parkeerplek gereserveerd. Voor mindervalide gasten van het restaurant is het wenselijk dat de parkeerplek zo dicht mogelijk bij de ingang van het restaurant gerealiseerd wordt.

 

Met het verkeersbesluit worden, op basis van artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994, de volgende doelstellingen beoogd:

  • 1.

    het waarborgen van de bruikbaarheid van de weg;

  • 2.

    het waarborgen van de vrijheid van verkeer.

  

Besluiten

 

Op grond van voorgaande overwegingen besluiten wij om:

  • 1.

    een algemene gehandicaptenparkeerplaats in te stellen door het plaatsen van een bord model E6 van Bijlage 1 van het RVV 1990;

  • 2.

    de algemene gehandicaptenparkeerplaats te realiseren op de locatie zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende situatieschets.

 

Inwerkingtreding

 

Dit besluit treedt in werking zodra de borden zijn aangebracht.

 

Bezwaar

 

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden gedurende zes weken vanaf de datum van deze publicatie schriftelijk bezwaar indienen tegen dit verkeersbesluit. Op de website van de gemeente Leusden vindt u meer informatie over het indienen van het bezwaarschrift.

 

Datum: 11 maart 2019

 

het college van de gemeente Leusden,

namens deze,

    

A.G. Vermeulen

 

Manager

 

 

Naar boven