Gemeente Leiden - Ontwerpbestemmingsplan Oude Rijnlocatie

Logo Leiden

Burgemeester en wethouders van Leiden maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 7.17 van de Wet milieubeheer, bekend dat voor een ieder ter inzage liggen:

- Het ontwerpbestemmingsplan ‘Oude Rijnlocatie’ (NL.IMRO.0546.BP00147-0201);

- Het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit “Oude Rijnlocatie”.

Ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan Oude Rijnlocatie maakt de bouw van circa 38 woningen, waarvan ten miste 11 sociale huurwoningen, mogelijk op de voormalige Rijkswaterstaatlocatie aan de Oude Rijn (hoek Hoge Morsweg / Haagse Schouwweg), te Leiden.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van vrijdag 15 maart 2019 t/m donderdag 25 april 2019 ter inzage. Een digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan is raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl of via de website van de gemeente Leiden onder ‘inwoners en ondernemers’, vervolgens ‘wonen en bouwen’ en ten slotte ‘bestemmingsplannen’.

In het stadhuis (Stadhuisplein 1) en het servicepunt Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis, Langegracht 72) kan een papieren versie van de stukken worden ingezien.

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder schriftelijke zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad van Leiden (Postbus 9100, 2300 PC Leiden) onder vermelding van zaaknummer Z/19/1365963 en onderwerp ‘zienswijze bestemmingsplan Oude Rijnlocatie’.

Een digitale zienswijze indienen is mogelijk via www.leiden.nl/zienswijze.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u eerst een afspraak te maken via tel. 14 071 (Leiden, keuze 3).

Informatieavond

Op woensdag 20 maart 2019, van 18.30 tot 20.00 uur, organiseert de gemeente in Van der Valk Hotel Leiden (Haagse Schouwweg 14) een informatieavond over het ontwerpbestemmingsplan. Na de presentatie over het bestemmingsplan is er een informatiemarkt waar zowel de gemeente als de ontwikkelaar vragen kunnen beantwoorden over het plan en de ontwikkeling.

M.e.r.-beoordelingsbesluit

Ingevolge de Wet milieubeheer en het Besluit milieubeheer moet bij de voorbereiding van een besluit dat een 'activiteit' mogelijk maakt die belangrijke gevolgen voor het milieu kan hebben, worden beoordeeld of een milieueffectrapportage (m.e.r.) moet worden opgesteld.

Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling die ten behoeve van het plan is uitgevoerd, blijkt dat er geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zijn die het maken van een milieueffectrapport rechtvaardigen. Er kan in de verdere procedure van het bestemmingsplan worden volstaan met de uitkomst van de vormvrije m.e.r.-beoordeling.

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit ligt gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage. Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep. Eventuele bezwaren tegen dit m.e.r.-beoordelingsbesluit kunnen ingebracht worden als zienswijze tegen het bijbehorende ontwerp bestemmingsplan.

 

Naar boven