Bekendmaking van voorlopige aanwijzing van perceel te Ouder-Amstel ingevolge artikel 6 van de Wet voorkeursrecht gemeenten, Ouder-Amstel

Logo Ouder-Amstel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Ouder-Amstel maken op grond van artikel 7, lid 1, van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij ingevolge het bepaalde in artikel 6 Wvg op 11 maart 2019 hebben besloten een perceel voorlopig aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn.

Het betreft het perceel gelegen ter plaatse van de Rondehoep Oost 29 en 29 A te Ouder-Amstel. Het perceel is nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening en de daarbij behorende lijst van eigenaren en beperkt gerechtigden, één en ander naar de stand van de openbare registers van het kadaster per 7 maart 2019.

Aan de aangewezen gronden wordt de bestemming “horeca” toegedacht.

Het perceel is niet eerder betrokken geweest in een aanwijzing op grond van de Wet voorkeursrecht gemeente.

De eigenaar van het perceel ontvangt één dezer dagen een afzonderlijke kennisgeving.

Het voorlopig voorkeursrecht geldt voor een termijn van drie maanden en treedt in werking een dag na de publicatie van dit bericht.

Terinzagelegging

Het collegebesluit ligt tezamen met bijbehorende bijlagen, bevattende het kadastrale overzicht en de eigendomsinformatie uit de registers van het kadaster, met ingang van 21 maart 2019 gedurende zes weken voor een ieder kosteloos ter inzage op het gemeentehuis van Ouder-Amstel, Vondelstraat 1 te Ouderkerk aan de Amstel (geopend: maandag, dinsdag en donderdag van 8.00-17.00 uur, op woensdag van 08.00-19.30 uur en op vrijdag van 8.00-16.00 uur)

Gevolgen

Het besluit van burgemeester en wethouders heeft onder andere tot gevolg dat de aanbiedingsplicht als bedoeld in artikel 10 van de Wvg van toepassing is verklaard. De aanbiedingsplicht houdt in dat de eigenaar van het aangewezen perceel en de rechthebbenden op de beperkte rechten, wanneer zij hun (recht op het) eigendom willen verkopen, dit eerst aan de gemeente Ouder-Amstel te koop moeten aanbieden alvorens verkoop aan een ander mogelijk is.

Zienswijzen

Burgemeester en wethouders zijn voornemens om de raad van de gemeente Ouder-Amstel voor te stellen om tot bestendiging van de aanwijzing over te gaan door binnen een termijn van drie maanden de aangewezen percelen bij raadsbesluit aan te wijzen op grond van artikel 5 Wvg. In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de gemeenteraad te nemen besluit tot aanwijzing van gronden, worden belanghebbenden, gelet op artikel 4:8 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), in de gelegenheid gesteld om binnen bovengenoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk hun zienswijzen ten aanzien van het voorgenomen raadsbesluit naar voren te brengen. De zienswijze kan schriftelijk gericht worden aan de raad van de gemeente Ouder-Amstel, Postbus 35, 1190 AA Ouderkerk aan de Amstel.

Bezwaar

Naast het indienen van zienswijzen bij de gemeenteraad kunnen belanghebbenden ook rechtstreeks bezwaar maken tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders tot voorlopige aanwijzing van de gronden. Ingevolge artikel 6:7 en 6:8 van de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande de dag na die waarop het besluit is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ouder-Amstel, postbus 35, 1190 AA Ouderkerk aan de Amstel. In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van het bezwaar.

Voorlopige voorziening

Bezwaarden hebben de mogelijkheid om – wanneer zij een spoedeisend belang aanwezig achten – een voorlopige voorziening te vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam (afdeling bestuursrecht), postbus 75850, 1070 AW Amsterdam.

Nadere inlichtingen

Voor nadere inhoudelijke informatie kunt u zich op werkdagen wenden tot de heer M. de Lange van de gemeente Ouder-Amstel, telefoon 2020 496 21 21.

Ouder-Amstel, 19 maart 2019

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ouder-Amstel

Naar boven