Ontwerpbestemmingsplan ‘Lage Heide wonen - 1e partiële herziening’

Logo Valkenswaard

(NL.IMRO.0858.BPlageheidew1ph-ON01)

Burgemeester en wethouders van Valkenswaard maken bekend dat met ingang van 21 maart 2019 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Lage Heide wonen – 1e partiële herziening’ (NL.IMRO.0858.BPlageheidew1ph-ON01) ter inzage ligt.

Plangebied

Door onder meer ontwikkelingen in de woningmarkt zijn wijzigingen in het bestemmingsplan ‘Lage Heide wonen’ nodig. Het plangebied bestaat uit 9 deelgebieden, waarvoor het stedenbouwkundig plan is aangepast. Op basis van het geldende bestemmingsplan ‘Lage Heide wonen’ zijn verspreid over deze negen deelgebieden 60 woningen planologisch direct mogelijk gemaakt. Het nieuwe plan voor de deelgebieden voorziet in de bouw van maximaal 77 woningen, waaronder ook drie Ruimte voor Ruimte woningen in het zuiden van het plangebied.

Beeldkwaliteitplan

Voor de delen van het woongebied die onderdeel uitmaken van voorliggend bestemmingsplan is eveneens het beeldkwaliteitplan herzien. In dit beeldkwaliteitplan wordt aansluiting gezocht bij de ambities die verwoord zijn in het Beeldkwaliteitplan ‘Lage heide woongebied’ uit 2010. Hierdoor ontstaat één woongebied. Het vigerende beeldkwaliteitplan Lage Heide woongebied is vastgesteld als welstandsbeleid. Ook voorliggend beeldkwaliteitplan zal gaan gelden als integraal toetsingskader. Het beeldkwaliteitplan is opgenomen als bijlage bij de toelichting van het bestemmingsplan ‘Lage Heide wonen – 1e partiële herziening’.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Lage Heide wonen – 1e partiële herziening’, inclusief beeldkwaliteitplan, ligt vanaf donderdag 21 maart 2019 gedurende zes weken (tot en met 1 mei 2019) ter inzage. Het plan is digitaal te raadplegen op de websites www.valkenswaard.nl/ruimtelijkeplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl. Het bestemmingsplan is ook te raadplegen op de schermen in de hal van het gemeentehuis van Valkenswaard, de Hofnar 15, via de computers bij ontmoetingscentrum De Belleman, Bruninckxdal 2 in Dommelen en de Bibliotheek, de Hofnar 12 in Valkenswaard en op de digitale informatiezuil in het Dorpshuis, Dorpsstraat 55 in Borkel en Schaft.

Zienswijze

Tijdens de terinzagelegging van zes weken (21 maart tot en met 1 mei 2019) is het voor iedereen mogelijk schriftelijk een zienswijze in te dienen. Een schriftelijke zienswijze dient te worden gericht aan de gemeenteraad van Valkenswaard, postbus 10100, 5550 GA Valkenswaard. U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen. Ga hiervoor naar www.valkenswaard.nl/zienswijze. Voor het digitaal indienen van een zienswijze moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Ook is het mogelijk om na het maken van een afspraak een mondelinge zienswijze in te dienen. Daarvoor kunt u telefonisch contact opnemen met team Ruimtelijk Beleid, bereikbaar via (040) 20 83 444.

Crisis- en herstelwet

Op het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die procedure is nu nog niet aan de orde. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl.

Valkenswaard, 20 maart 2019

Burgemeester en wethouders voornoemd,

de secretaris, de burge­meester,

drs. R.F.W. van Eijck drs. A.B.A.M. Ederveen

 

Naar boven