Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Paraplubestemmingsplan parkeren

Logo Meierijstad

Burgemeester en wethouders van Meierijstad maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 4 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan Paraplubestemmingsplan parkeren, zoals dit door de gemeenteraad bij besluit van 31 januari 2019 gewijzigd is vastgesteld, met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken van 19 maart 2019 tot 29 april 2019 voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis, Stadhuisplein 1 te Veghel gedurende openingstijden. Tevens is het bestemmingsplan Paraplubestemmingsplan parkeren elektronisch raadpleegbaar op: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1948.PAR000BP0012018-VG01

Om te kunnen toetsen aan parkeernormen en om een uniforme regeling voor Meierijstad te hanteren is de ‘Nota Parkeernormen Meierijstad 2018’ opgesteld, die zal fungeren als beleidsregel voor parkeren. De juridische borging gebeurt middels het ‘paraplubestemmingsplan parkeren’, die voorziet in een regeling die voor alle bestemmingsplannen van Meierijstad gaat gelden.

De wijzigingen die de raad vastgesteld heeft in bestemmingsplan ‘Paraplubestemmingsplan parkeren’, betreffen:

  • 1.

    Aanpassing van de tekst van artikel 4 ‘afwijkingsmogelijkheid’, door de voorwaarden om af te wijken van de normen onder artikel 4, b., c. en d. met elkaar in onderlinge samenhang te beschouwen in plaats van als zelfstandige afwijkingsgronden.

  • 2.

    Aanpassing van het overgangsrecht door toevoeging van artikel 8.3 “overgangsrecht lopende procedures en vergunningen” 

Binnen deze termijn van zes weken kan beroep tegen het raadsbesluit worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • -

    belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan;

     

    belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan in te dienen. Tot deze categorie worden gerekend belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan. 

    Tevens kunnen, in geval van onverwijlde spoed, voornoemde belanghebbenden tijdens de beroepstermijn de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overgelegd.

     

U kunt voor nadere informatie contact opnemen met M. Wijers van het atelier Gebiedsontwikkeling en Planologie, bereikbaar via telefoonnummer 14 0413.

Veghel 18 maart 2019

Naar boven