Ontwerp Verklaring van geen bedenkingen en ontwerp omgevingsvergunning ‘Hoofdstraat 222-224, Sassenheim’ ter inzage

Logo Teylingen

Burgemeester en wethouders van gemeente Teylingen maken bekend dat, gelet op artikel 2.1, 2.10 en 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht de ontwerp omgevingsvergunning en ontwerp verklaring van geen bedenkingen voor het realiseren van 12 appartementen en een horecagelegenheid, Hoofdstraat 222-224 te Sassenheim ter inzage ligt.

Ontwerpverklaring van geen bedenkingen

Op 7 maart 2019 heeft de gemeenteraad van Teylingen een ontwerp verklaring van geen bedenkingen afgegeven zoals bedoeld in artikel 2.27 van de Wabo, voor het afwijken van het bestemmingsplan ‘Sassenheim-Centrum’.

Plangebied

Het plangebied betreft de percelen Hoofdstraat 222 en 224 in Sassenheim.

Inhoud plan

De op 7 september 2018 ingediende aanvraag omgevingsvergunning heeft betrekking op de bouw van 12 koopappartementen en een horecagelegenheid op de percelen Hoofdstraat 222-224 in Sassenheim. Hiervoor is de woning op het perceel Hoofdstraat 222 inmiddels gesloopt en zal ook het pand op het perceel Hoofdstraat 224 gesloopt worden.

In het geldende bestemmingsplan ‘Sassenheim-Centrum’ heeft deze locatie de bestemmingen ‘Centrum’ en ‘ Tuin’. De afwijking tussen aanvraag en bestemmingsplan zit op het overschrijden van de maximale goothoogte van 5 meter op het perceel Hoofdstraat 222, het bouwen en gebruiken van een deel van het gebouw op gronden met de bestemming ‘Tuin’ op het perceel Hoofdstraat 222 en bouwen van een appartement op de begane grond op het perceel Hoofdstraat 224. Tevens is er een strijdigheid met de dubbelbestemming ‘Waarde – Archeologie Waarde – 1’, omdat er grondwerk dieper dan 30 cm onder maaiveld wordt verricht en het te bouwen oppervlak heeft een omvang van meer dan 100 m2.

De aanvraag betreft het afwijken van het bestemmingsplan op grond van artikel 2.1, eerste lid, onder c van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

Op grond van voorliggende ruimtelijke onderbouwing voor het plan, die onderdeel uitmaakt van de aanvraag omgevingsvergunning, is er sprake van een goede ruimtelijke ordening.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en alle daarbij behorende stukken en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen liggen vanaf donderdag 21 maart 2019 t/m woensdag 1 mei 2019 voor een ieder ter inzage.

Inzien

U kunt de ontwerpvergunning en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen met bijbehorende stukken inzien op het Gemeentekantoor bij de balie van Vergunningen.

Op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl is de digitale versie van de ontwerpvergunning en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen in te zien. Via de gemeentelijke website www.teylingen.nl, tabblad ‘Inwoners en ondernemers’, ‘Bouwen en wonen’, ‘Bestemmingsplannen’ en ‘Ter inzage’ vindt u op de betreffende webpagina van het plan een link naar deze stukken.

Zienswijzen

Binnen de termijn, dat de ontwerp omgevingsvergunning en de ontwerp verklaring van geen bedenkingen ter inzage ligt, kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij de

gemeenteraad van Teylingen, Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout, telefoon 14 0252.

U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen bij de gemeente Teylingen via emailadres: gemeente@teylingen.nl.

Wij verzoeken u vriendelijk om bij het indienen van uw zienswijze het volgende zaaknummer te vermelden: Z-18-066938.

Informatie

Voor vragen en informatie over het plan kunt u contact opnemen met Koos van Kampen van domein Ruimtelijke ontwikkeling en Arie-Jan Schaap domein Publiekservice via 14 0252 of via de email: k.vankampen@hltsamen.nl en a.schaap@hltsamen.nl

 

Naar boven