vaststelling bestemmingsplan Woningverplaasting Provincialeweg (Sint-Maartensdijk)

Logo Tholen

Het college van burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan Woningverplaatsing Provincialeweg (Sint-Maartensdijk) heeft vastgesteld:

Bestemmingsplan: Woningverplaatsing Provincialeweg (Sint-Maartensdijk)

Plangebied:Provincialeweg 66 en een perceel ten noorden van Provincialeweg 56 te Sint-Maartensdijk (kadastraal bekend als Sectie K, nr. 751)

Aanleiding: dit bestemmingsplan heeft tot doel de verplaatsing van een woning (bouwrecht) mogelijk te maken van het perceel aan de Provincialeweg 66 naar het perceel ten noorden van de Provincialeweg 56 te Sint-Maartensdijk (kadastraal bekend als Sectie K, nr. 751) teneinde hier een woning te kunnen bouwen.

Zienswijzen: tegen het ontwerpbestemmingsplan werd één zienswijzige ingediend. Deze zienswijze werd ontvankelijk en deels gegrond, deels ongegrond verklaard. Er werden naar aanleiding van deze zienswijze twee wijzigingen doorgevoerd aan de regels, waardoor het plan gewijzigd werd vastgesteld.

Wijzigingen:

  • 1.

    In artikel 3.2 van de regels werd onder punt 'e' de dafstand vergroot van 26,50 meter naar 30,00 meter;

  • 2.

    Artikel 3.3.2. wordt geschrapt.

Inzage

Het besluit ligt, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 15 maart 2019 gedurende 6 weken ter inzage tijdens de openingsuren in de openbare leesruimte van het gemeentehuis, Hof van Tholen 2 te Tholen.

U kunt de stukken online inzien op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is: NL.IMRO.0716.bpwonprovwegSMD-VG01

Beroep

Tegen het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan kan beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze kenbaar heeft gemaakt tegen het ontwerp(besluit);

  • een belanghebbende die kan aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig een zienswijze in te brengen tegen het ontwerp(besluit);

  • een belanghebbende die zich niet kan verenigen met de door gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp.

Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE te 's-Gravenhage. De beroepstermijn bedraagt zes weken na terinzagelegging.

Inwerkingtreding raadsbesluit

Het raadsbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Bij toewijzing van het verzoek geeft de voorzitter van de afdeling aan op welke onderdelen van het plan de voorlopige voorziening betrekking heeft.

Naar boven