Besluit van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, van 12 maart 2019, nr. IENW/BSK-2019/41905, houdende goedkeuring van het besluit van de provinciale staten van Noord-Holland van 18 december 2018, het besluit van de provinciale staten van Zuid-Holland van 30 januari 2019, en het besluit van de provinciale staten van Utrecht van 18 februari 2019, tot wijziging van het Reglement voor het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht 2017 vanwege de wijziging van het gebied van het waterschap

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat,

Gelet op artikel 5 van de Waterschapswet en de in het opschrift genoemde besluiten;

BESLUIT:

Goed te keuren het besluit van de provinciale staten van Noord-Holland van 18 december 2018, het besluit van de provinciale staten van Zuid-Holland van 30 januari 2019, en het besluit van de provinciale staten van Utrecht van 18 februari 2019, tot wijziging van het Reglement voor het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht 2017.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, C. van Nieuwenhuizen Wijbenga

Beroep

Tegen een beslissing inzake de goedkeuring van een besluit van provinciale staten tot wijziging van de taak of het gebied van een waterschap kunnen belanghebbenden binnen een termijn van zes weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepschrift dient ondertekend te worden en ten minste te bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht; en

  • d. de gronden van het beroep.

TOELICHTING

Bij besluiten van de provinciale staten van Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht van respectievelijk 18 december 2018, 30 januari 2019 en 18 februari 2019 is het Reglement voor het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht 2017 gewijzigd. De wijziging betreft de toevoeging van het nieuwe eiland Centrumeiland tot het waterschap. Tevens zijn enkele kleine grenswijzingen doorgevoerd om de grenzen van het waterschap goed aan te laten sluiten op die van buurwaterschappen.

Op grond van artikel 5 van de Waterschapswet behoeft een besluit vanwege wijziging van de taak of het gebied van een waterschap goedkeuring van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat.

Goedkeuring kan op grond van artikel 5, tweede volzin, van de Waterschapswet slechts worden onthouden wegens strijd met het recht of het algemeen belang. Hiervan is niet gebleken, zodat goedkeuring wordt verleend.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, C. van Nieuwenhuizen Wijbenga

Naar boven