Openbare kennisgeving van de dag van kandidaatstelling voor de Europees Parlementsverkiezing en zittingen van het centraal stembureau

De voorzitter van de Kiesraad, in zijn hoedanigheid van voorzitter van het centraal stembureau voor de verkiezing van de leden van het Europees Parlement, maakt met het oog op de op donderdag 23 mei 2019 te houden verkiezing van de leden van het Europees Parlement het volgende bekend.

  • 1. De inlevering van de kandidatenlijsten, alsmede de daarbij horende stukken, dient plaats te vinden op dinsdag 9 april 2019, van 9.00 tot 17.00 uur bij de Kiesraad, Muzenstraat 85 te ’s-Gravenhage. De kandidatenlijsten en daarbij horende stukken kunnen op deze dag tevens worden ingeleverd bij de gezaghebbers van de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba van 9.00 uur tot 17.00 uur plaatselijke tijd op het bestuurskantoor aldaar.

  • 2. De openbare zitting waarin de Kiesraad besluit over de geldigheid van de ingediende lijsten voor de verkiezing van de leden van het Europees Parlement, over het handhaven van de daarop voorkomende kandidaten en over het handhaven van de daarboven geplaatste aanduiding van een politieke groepering, wordt gehouden op maandag 15 april 2019, om 16.00 uur in Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te ’s-Gravenhage. De kandidatenlijsten worden in deze zitting tevens genummerd.

  • 3. De openbare zitting tot het vaststellen van de uitslag van de op donderdag 23 mei 2019 te houden verkiezing van de leden van het Europees Parlement zal worden gehouden op dinsdag 4 juni 2019, om 16.00 uur in het gebouw van de Tweede Kamer, Lange Poten 4 te ’s-Gravenhage. Om het gebouw van de Tweede Kamer te kunnen bezoeken, dient u zich te kunnen legitimeren.

’s-Gravenhage, 13 maart 2019

J.G.C. Wiebenga, voorzitter Kiesraad

Naar boven