Vaststelling bestemmingsplan “Buitengebied; herziening 2017”

Logo Son en Breugel

Het college van de gemeente Son en Breugel maakt bekend, dat de gemeenteraad op 10 januari 2019 gewijzigd heeft vastgesteld het bestemmingsplan “Buitengebied; herziening 2017.” (NL.IMRO.0848.BP820BUITENGEBIED-VA01).

 

Het bestemmingsplan “Buitengebied; herziening 2017” heeft betrekking op een gedeeltelijke herziening van het geldende bestemmingsplan “Buitengebied”, vanwege de verplichte vertaling van regels uit de Verordening ruimte van de provincie Noord-Brabant. Dit betreft met name het beleid ten aanzien van de zorgvuldige veehouderij.

Voor een overzicht van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan verwijzen wij u naar de stukken van en bij het vastgestelde bestemmingsplan, waaronder de zienswijzennotitie.

De publicatie van het vastgestelde bestemmingsplan “Buitengebied; herziening 2017” is met zes weken uitgesteld vanwege de wettelijke verplichting in de Wet ruimtelijke ordening dat de provincie eerst in de gelegenheid gesteld moet worden tot het geven van een reactieve aanwijzing. In deze periode is geen reactie van de provincie ontvangen, waarmee het bestemmingsplan zoals vastgesteld door de gemeenteraad kan worden gepubliceerd.

 

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt vanaf donderdag 14 maart 2019 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Son en Breugel. Het bestemmingsplan is ook te raadplegen via de website van de gemeente: www.sonenbreugel.nl of via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken kan beroep worden ingesteld door:

 

  • 1.

    diegenen die tijdig een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • 3.

    een ieder tegen de wijzigingen die door de gemeenteraad zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

 

Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld, kan tevens een

verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak. Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

 

Indien gedurende de beroepstermijn bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven