MER-beoordelingsbesluit en ontwerpwijzigingsplan ‘Achterhoeksweg 4a-6 en 8’ (Almelo)

Logo Almelo

Burgemeester en wethouders van de gemeente Almelo hebben besloten op basis van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpwijzigingsplan ‘Achterhoeksweg 4a-6 en 8’ (planid: NL.IMRO.0141.WP00004-WP21) met de aanmeldnotitie ‘vormvrije mer-beoordeling Achterhoeksweg 4a, 7608 RE Almelo’ en het mer-beoordelingsbesluit ter inzage te leggen.

Inhoud plan

Met deze gebiedsontwikkeling verkrijgt het varkensbedrijf op huisnummers 4a en 6 een agrarisch bouwvlak van 1,8 ha, wordt de huidige burgerwoning op huisnummer 6 als tweede bedrijfswoning bestemd en wordt het agrarisch bouwvlak met huisnummer 8 omgezet wordt naar een verkleind bestemmingsvlak wonen. Met deze planontwikkeling wordt een gesloten bedrijfsvoering mogelijk gemaakt en worden de dieren in groepen met meer oppervlakte per dier volgens het Wroetvarkensconcept gehouden. In het ontwerpwijzigingsplan is de ammoniakemissie van zowel de huidige situatie als de maximaal planologische invulling geborgd en wordt het vergrote bouwvlak voorzien van een goede landschappelijke inpassing. De gronden van het plangebied zijn westelijk van de Achterhoeksweg gesitueerd, globaal gelegen ten oosten van de Slagenweg en de Weitemansweg, ten westen van de gemeentegrens met Tubbergen en ten noorden van de wijken Schelfhorst en Almelo Noordoost.

MER-beoordelingsbesluit

Burgemeester en wethouders hebben op basis van de aanmeldnotitie ‘Vormvrije m.e.r.-beoordeling Achterhoeksweg 4a, 7608 RE Almelo’ op 9 augustus 2018 besloten dat voor het wijzigingsplan geen Milieu Effect Rapport (MER) hoeft te worden opgesteld, omdat er geen belangrijke gevolgen voor het milieu te verwachten zijn.

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit ten behoeve van het nieuwe wijzigingsplan. Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht staat tegen deze voorbereidingsbeslissing geen bezwaar of beroep open. Een eventuele reactie op dit besluit kunt u geven in het kader van de procedure van het wijzigingsplan.

Ter inzage

De aanmeldnotitie, het m.e.r.-beoordelingsbesluit en het ontwerpwijzigingsplan ‘Achterhoeksweg 4a-6 en 8’ met bijbehorende stukken liggen met ingang van 20 maart tot en met 30 april 2019 ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC), Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Via www.almelo.nl kunt u een afspraak maken om deze in te zien;

De aanmeldnotitie, het m.e.r.-beoordelingsbesluit (bijlagen 6 en 7 van de toelichting van het ontwerpwijzigingsplan) en het ontwerpwijzigingsplan ‘Achterhoeksweg 4a-6 en 8’ zijn digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan ook via de link ‘Over uw buurt’ op de gemeentelijke website www.almelo.nl, onder de kop ‘Organisatie en bestuur’ en dan ‘publicaties en verslagen’, ‘gemeentenieuws’.

Zienswijze

Gedurende de termijn dat het ontwerpwijzigingsplan ter inzage ligt kan een ieder naar keuze (schriftelijk of mondeling) een zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Almelo (postbus 5100, 7600 GC Almelo). Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren een afspraak maken met het team Advies en Ontwerp van de sector Stad en Economie, via (0546) 541111.

Naar boven