Ontwerpbestemmingsplan Oudelandseweg 2 te Retranchement

Logo Sluis

Voorbereiding bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Sluis maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat voor het perceel Oudelandseweg 2 te Retranchement een bestemmingsplan wordt voorbereid. Het bestemmingsplan voorziet in een nieuwe juridisch-planologische regeling voor het perceel Oudelandseweg 2 te Retranchement. Het initiatief is er op gericht om het bouwvlak te vergroten waardoor het mogelijk wordt een woning en bijgebouw op het perceel te realiseren. Op dit moment biedt het bouwvlak de mogelijkheid om drie woningen te realiseren. Kadastraal is het perceel echter gesplitst en het kadastrale perceel welke het plangebied omvat bestrijkt een gedeelte van het bouwvlak met daarop één bestaande woning. Deze woning is sterk verouderd en dient te worden gesloopt. Om echter een woning met bijgebouw te realiseren welke voldoet aan de eisen van deze tijd dient het bouwvlak te worden vergroot. Het bouwvlak van het naastgelegen perceel blijft dezelfde omvang behouden. Het ontwerpbestemmingsplan Oudelandseweg 2 Retranchement vervangt ter plaatse het geldende bestemmingsplan Buitengebied.

Terinzagelegging bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan Oudelandseweg 2 Retranchement ligt met ingang van 14 maart 2019 gedurende zes weken voor iedereen tijdens openingsuren ter inzage in het Klanten Contact Centrum aan de Nieuwstraat 22 te Oostburg. Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende bijlagen ook in te zien via de gemeentelijke website www.gemeentesluis.nl en de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer: NL.IMRO.1714. bpoudelandseweg2-ON01).

Op verzoek kunnen de desbetreffende stukken buiten kantooruren worden ingezien. U kunt hiervoor een afspraak maken met de heer J.G. Wondergem van de afdeling Externe dienstverlening, op telefoonnummer 140117.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen op de volgende wijze:

  • schriftelijk: u kunt uw zienswijze richten aan de gemeenteraad van Sluis, Postbus 27, 4500 AA Oostburg.

  • mondeling: u kunt hiervoor een afspraak maken met de heer J.G. Wondergem via het algemene telefoonnummer 140117.

Wij maken u erop attent dat het niet mogelijk is uw zienswijze via de gemeentelijke website kenbaar te maken.

Het college van burgemeester en wethouders van Sluis brengt tevens ter kennis dat zij op grond van artikel 6.12, lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening, voornemens zijn om bij het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan geen exploitatieplan door de gemeenteraad te laten vaststellen omdat de kosten anderszins zijn verzekerd.

 

Oostburg, 13 maart 2019

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN SLUIS,

De secretaris, De burgemeester,

S.I. de Kievit-Minnaert mr. M.M.D. Vermue

Naar boven