Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Dijkstraat 181

Logo Veenendaal

Burgemeester en wethouders van Veenendaal maken bekend, dat de gemeenteraad het bestemmingsplan Dijkstraat 181 op 22 november 2018 gewijzigd heeft vastgesteld. De wijzigingen houden het volgende in:

- Er zijn definities van “Open landschap” en “Houtopstand” toegevoegd;

- Aan de kant van de Dijkstraat is de maximale toegestane hoogte van de erfafscheiding verlaagd naar 1 meter.

Ter inzage

Het bestemmingsplan Dijkstraat 181 met bijbehorende stukken en het vaststellingsbesluit liggen met ingang van donderdag 3 januari 2019, gedurende zes weken (tot en met woensdag 13 februari 2019) ter inzage. U kunt de stukken op afspraak inzien bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken is ook digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het bestemmingsplan voorziet in een juridische regeling voor de bouw van drie woningen op het perceel Dijkstraat 181 (voormalig terrein palingkwekerij). Tevens voorziet het bestemmingsplan in herinrichting van de gronden eromheen door het ontwikkelen van natuur, aanleggen en versterken van houtwallen en wandelpaden. Een deel van de agrarische grond wordt hiervoor omgezet naar natuur.

Het plangebied ligt ten zuiden van de Dijkstraat en wordt aan de zuidkant begrensd door de gemeentegrens met Rhenen. Ten noorden grenst het plangebied aan de woningen van de Van Alphenstraat, H.K. Pootstraat en Camphuysenstraat en de woningen langs de Dijkstraat. Ten oosten grenst het plangebied aan het fietspad langs het perceel Dijkstraat 161 en aan de westkant aan het voetpad langs het perceel Dijkstraat 181.

Geen exploitatieplan

Het verhaal van de kosten voor de realisering van het bestemmingsplan is via een overeenkomst verzekerd. Daarom is voor het bestemmingsplan geen exploitatieplan opgesteld. In de overeenkomst zijn tevens afspraken gemaakt over de inrichting van het gebied zoals over de aanleg van natuur. Een zakelijke beschrijving van de overeenkomst ligt ter inzage.

Bent u het met het bestemmingsplan niet eens?

Stuur dan binnen een termijn van zes weken na de terinzagelegging van het vastgestelde bestemmingsplan een beroepschrift naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U moet in uw beroepschrift uw naam en adres, de datum en een omschrijving van dit besluit zetten. Ook moet u aangeven waarom u het niet eens bent met het bestemmingsplan. Vergeet u niet uw beroepschrift te ondertekenen. Houdt u er ook rekening mee dat u hiervoor moet betalen.

Wie kan er beroep instellen?

Op het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen bij de gemeenteraad ingediend. Als u een zienswijze heeft ingediend, kunt u beroep instellen. Heeft u geen zienswijze ingediend, dan kunt u alleen beroep instellen als u belanghebbende bent en ook kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze kenbaar te maken. Voor zover het de gewijzigde gedeelten betreft kan een ieder, die zich niet met die wijzigingen kan verenigen, beroep instellen.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over het indienen van beroep of het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met Marleen Wassenaar van de afdeling Wonen en Leven, telefoonnummer (0318) 538 538.

 

Naar boven