Kennisgeving Besluit omgevingsvergunning inrichting Weststellingwerf-1, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Minister van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Dat aan Vermilion Oil & Gas Netherlands BV te Harlingen, een omgevingsvergunning is verleend voor de activiteiten ‘bouwen van een bouwwerk’ en ‘veranderen van de inrichting of mijnbouwwerk’ ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor de inrichting Weststellingwerf-1. De inrichting is gelegen in de gemeente Weststellingwerf, op het perceel kadastraal ingedeeld, gemeente Noordwolde, sectie N, nummer 1067.

De omgevingsvergunning betreft het uitvoeren van een diepboring (sidetrack). Dit betreft een tijdelijke activiteit, waarvan naar verwachting de duur twee tot drie maanden zal bedragen. De boring wordt uitgevoerd vanuit de bestaande putkelder. Voor het plaatsen van de boortoren wordt een nieuwe fundatie aangelegd. Na uitvoering van de boring zal de nieuwe put worden getest.

Op het ontwerpbesluit dat van 9 januari 2018 t/m 27 februari 2019 ter inzage lag bij de gemeente Weststellingwerf zijn geen zienswijzen of adviezen ingediend. Hiermee is de beslistermijn van de aanvraag ingekort tot vier weken na de ter inzage legging van het ontwerpbesluit.

Het besluit en de andere relevante stukken liggen met ingang van 13 maart 2019 gedurende zes weken ter inzage op de secretarie van de gemeente Weststellingwerf te Wolvega. Inzage is mogelijk op werkdagen tijdens kantooruren. Wij adviseren u voor de inzage van dit besluit eerst contact op te nemen met de gemeente (tel. 140561).

Voor inlichtingen kunt u zich wenden tot dhr. mr. K.F. Peperkoorn (tel. 06 11 18 78 88) van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen zes weken na de dag van de ter inzage legging van dit besluit een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Rechtbank Noord-Nederland, ter attentie van de sector Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD, Groningen.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen dit besluit kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbesluit en men belanghebbende is.

Naar boven