Ontwerp Visie “Ruimtelijke Ontwikkeling Den Dungen”

Logo Sint-Michielsgestel

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel geven ingevolge artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening kennis van de ter inzage legging van Ontwerp Visie “Ruimtelijke ontwikkeling Den Dungen”.

Ontwerp V isie “ Ruimtelijke ontwikkeling Den Dungen

Voor het centrumgebied van Den Dungen en het gebied Grinsel/ Grienselhof is een stedenbouwkundige visie genaamd “Ruimtelijke ontwikkeling Den Dungen”, opgesteld.

 

Het centrumgebied is gesitueerd rondom de Sint-Jacobus de Meerderekerk. De wegen Maaskantje, Litserstraat, Heilig Hartplein, Grinsel en Bosscheweg (de historische lintstructuur van Den Dungen) komen bij deze kerk samen. Historische bebouwing in het centrum zijn, naast de kerk, het voormalige Raadhuis, de voormalige pastorie en de Blauwe Scholk. Grootschalige nieuwbouw in het centrumgebied betreft gemeenschapshuis Litserborg aan de Litserstraat.

 

Het gebied Grienselhof omvat de locatie van de voormalige brandweerkazerne, het voormalige bibliotheek/schoolgebouw en het binnengebied tussen Mgr Godschalkstraat, Jhr van Rijckevorselstraat en Grinsel.

 

Doelstelling visie

Een breed gedragen visie waar betreffende eigenaren en inwoners nauw bij betrokken zijn en waarin de mogelijkheden voor (her)ontwikkeling van de betreffende plangebieden ruimtelijk/ stedenbouwkundig in beeld zijn gebracht. De visie schetst een beeld van de ruimtelijk/ stedenbouwkundig meest optimale invulling van het centrumgebied (een compact, compleet en comfortabel centrum) en Grienselhof om zo de leefbaarheid en woonkwaliteit van Den Dungen voor de toekomst te waarborgen.

 

De visie dient na vaststelling als kader voor de verdere uitwerking van initiatieven/ deelprojecten in een bestemmingsplan.

 

Inzagetermijn, procedure en zienswijzen

Vanaf vrijdag 15 maart 2019 tot en met donderdag 25 april 2019 ligt de Ontwerp Visie “Ruimtelijke ontwikkeling Den Dungen” voor een ieder ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Meanderplein 1 in Sint-Michielsgestel.

Buiten de reguliere openingstijden is inzage op afspraak mogelijk. Daarvoor kunt u bellen naar telefoonnummer (073) 553 11 65.

Het digitale Ontwerp Visie “Ruimtelijke ontwikkeling Den Dungen” kunt u via diverse zoekopties (via kaart, adres of ID-nummer NL.IMRO.0845.SV2019VISIECNTRDGN-ON01) raadplegen en downloaden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl of via de volgende directe link/weblocatie:

 

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0845.SV2019VISIECNTRDGN-ON01

 

Binnen de genoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder een schriftelijke of mondelinge zienswijze op de ontwerp Visie indienen. Zienswijzen kunnen niet per email worden ingediend. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel, postbus 10.000, 5270 GA Sint-Michielsgestel. Een mondelinge zienswijze kunt u op afspraak geven. Voor informatie over een mondelinge zienswijze kunt u bellen naar het eerder vermelde nummer.

 

Meer informatie

Mocht u na het inzien van de plannen nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met

Mevrouw C. van Mierlo van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, bereikbaar op het telefoonnummer:

(073) 553 11 65 of via het emailadres c.v.mierlo@mijngemeentedichtbij.nl.

 

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel,

Sint-Michielsgestel, 14 maart 2019

Naar boven