Provincie Zeeland - Kennisgeving vaststelling 2e herziening Provinciaal Inpassingsplan (PIP) Waterdunen, Zeeland

Logo Zeeland

Gedeputeerde Staten van de provincie Zeeland maken bekend dat Provinciale Staten op 1 maart 2019 de Tweede Herziening PIP Waterdunen hebben vastgesteld. Het besluit tot vaststelling van de Tweede Herziening PIP Waterdunen ligt met bijbehorende stukken gedurende zes weken, vanaf 8 maart 2019 tot en met 19 april 2019 ter inzage.

 

De stukken kunt u inzien bij:

  • Provincie Zeeland, Abdij 6 in Middelburg op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur;

  • Gemeente Sluis, Raadhuisplein 1 te Oostburg, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 – 13.00 uur en op woensdag van 8.30 – 16.00 uur.  

 

De Tweede Herziening PIP Waterdunen en de daarop betrekking hebbende stukken zijn tevens digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en via www.zeeland.nl op de website van het project Waterdunen www.waterdunen.com.

 

In deze tweede herziening zijn de volgende zaken meegenomen:

  • 1.

    Vergroten inhoudsmaat burgerwoningen naar 1000 m3;

  • 2.

    Verleggen grens bestemming ‘Natuur’ en ‘Natuur – Recreatie’ ten behoeve van de oestergeul en het welkomstgebouw voor natuur- en recreatiegebied Waterdunen;

  • 3.

    Juist planologisch-juridisch verankeren van de drie bestaande recreatiewoningen aan de Slikkenburgseweg 7a, b en c;

  • 4.

    Verwijderen van de wetgevingszone ten behoeve van strandpaviljoen;

  • 5.

    Omzetten bestemming strook nabij ’t Killetje van ‘Natuur – Recreatie’ naar ‘Wonen’.  

 

Rechtsbescherming

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze over het ontwerp inpassingsplan bij Gedeputeerde Staten naar voren heeft gebracht. Een belanghebbende die over het ontwerp geen zienswijze naar voren heeft gebracht, kan slechts beroep instellen indien hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht. Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd. Gelijktijdig met het beroepschrift dient dit besluit te worden meegestuurd naar de Afdeling. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

 

Voorts kan de Voorzitter van de Afdeling, indien beroep is ingesteld, op verzoek een voorlopige voorziening treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Belanghebbende moet dan een afschrift van zijn beroepschrift bij het verzoekschrift om een voorlopige voorziening overleggen. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift of een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Inwerkingtreding 2e Herziening PIP Waterdunen

De 2e Herziening PIP Waterdunen treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen die termijn (in samenhang met ingesteld beroep) een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Naar boven