Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Burgum, Burgemeester Steenhuisenlaan e.o. (aanpassen bouwvlakken en infrastructuur)’ en omgevingsvergunning t.b.v. woningen aan de Burgemeester Steenhuisenlaan 75 t/m 87a en 76 t/m 122, de Burgemeester Bothenius Lohmanlaan 11 t/m 17B en de Westersingel 57 t/m 63 te Burgum

Logo Tytsjerksteradiel

 

Bestemmingsplan

Het op 28 februari 2019 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met Imro-code NL.IMRO.0737.01BPXV-vg01 heeft betrekking op de herinrichting van de woningbouwlocatie aan de Burg. Steenhuisenlaan e.o. te Burgum, in die zin dat de situering van de woningen en de infrastructuur wordt aangepast. De gewijzigde vaststelling heeft betrekking op artikel 6.4.1. Door middel van een redactionele aanpassing is iets meer flexibiliteit aangebracht in de wijze waarop in voldoende waterbergend vermogen kan worden voorzien.

 

Omgevingsvergunning

De op 11 maart 2019 verleende omgevingsvergunning heeft betrekking op de bouw van 42 woningen aan de Burgemeester Steenhuisenlaan 75 t/m 87a en 76 t/m 122, de Burgemeester Bothenius Lohmanlaan 11 t/m 17B en de Westersingel 57 t/m 63 te Burgum.

De besluiten zijn met toepassing van paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening gecoördineerd.

 

Beroep instellen

Gedurende 6 weken na de dag van terinzagelegging kan tegen de omgevingsvergunning en tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld door belanghebbenden (die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpbestem¬mingsplan of het ontwerpbesluit omgevingsvergunning kenbaar hebben gemaakt, of kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpbesluit omgevingsvergunning kenbaar te maken en tegen de wijzigingen, die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht).

 

Beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij de Voorzitter van dezelfde afdeling kan tegelijkertijd een verzoek om voorlopige voor¬ziening worden ingediend. Dan treedt het plan niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

 

Op deze besluiten is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

 

Stukken ter inzage

Bovengenoemd plan en omgevingsvergunning liggen vanaf 14 maart 2019 tot en met 25 april 2019 ter inzage bij de balie Bouwen en Wenjen en zijn te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl (met bij het plan genoemde IMRO-code).

 

Naar boven