Bekendmaking van met toepassing van de coördinatieregeling gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Princenlant 4’ en de omgevingsvergunning voor de bouw van 34 appartementen met de adressen Princenlant 11 t/m 44 te Boxtel (hoek Beneluxlaan – Hendrik Verheeslaan)

Logo Boxtel

Met toepassing van de Coördinatieverordening ruimtelijke initiatieven Boxtel is besloten om voor het plangebied Princenlant fase 4 een nieuw bestemmingsplan vast te stellen onder gelijktijdige afstemming met een omgevingsvergunning. Het betreft het bestemmingsplan ‘Princenlant 4’ en de omgevingsvergunning voor de bouw van 34 appartementen op de hoek Beneluxlaan – Hendrik Verheeslaan.

 

Het doorlopen van deze gecoördineerde procedure heeft tot gevolg dat een bundeling van rechtsbescherming plaatsvindt. De gecoördineerde besluiten worden op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening voor de mogelijkheid van beroep als één besluit aangemerkt.

 

Vanwege toepassing van de coördinatieregeling worden de hieronder vermelde besluiten van maandag 11 maart 2019 tot en met maandag 22 april 2019 gelijktijdig ter inzage gelegd:

 

  • het door de gemeenteraad op 26 februari 2019 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Princenlant 4’;

 

Het bestemmingsplan voorziet in het regelen van het maximum aantal wooneenheden, binnen de geldende woonbestemming, door het opnemen van een aanduiding bij de verbeelding. Deze aanduiding ontbrak in het bestemmingsplan Boxtel-Oost. Door de wijziging is duidelijk geworden hoeveel wooneenheden ter plaatse zijn toegestaan (34 wooneenheden).

 

  • het besluit van burgemeester en wethouders van 6 maart 2019 tot het verlenen van een omgevingsvergunning voor het bouwen van 34 appartementen op de locatie hoek Beneluxlaan – Hendrik Verheeslaan met kenmerk UV/2018060.

 

Gewijzigde vaststelling

Het bestemmingsplan is door de gemeenteraad gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. In de Nota van zienswijzen en wijzigingen, die als bijlage bij het bestemmingsplan is gevoegd, is een overzicht van de wijzigingen opgenomen.

 

Terinzagelegging

Met ingang van maandag 11 maart 2019 tot en met maandag 22 april 2019 liggen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Princenlant 4’, het raadsbesluit met de bijbehorende Nota van zienswijzen en wijzigingen en de omgevingsvergunning van 6 maart 2019 ter inzage. Deze stukken liggen ter inzage in het gemeentehuis en in de bibliotheek aan de Burgakker in Boxtel. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag van 17.00 tot 19.30 uur.

 

Het bestemmingsplan ‘Princenlant 4’ is daarnaast vanaf 11 maart 2019 digitaal raadpleegbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) van dit bestemmingsplan is NL.IMRO.0757.BP04Princenlant4-VST1.

 

Rechtsbescherming

Beroep tegen de gecoördineerde besluiten kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

De termijn voor het instellen van beroep bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop de besluiten ter inzage zijn gelegd. Dit betekent dat tegen bovengenoemde besluiten van dinsdag 12 maart 2019 tot en met maandag 22 april 2019 beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan worden ingesteld door :

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht;

 

  • een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht;

 

  • een belanghebbende voor zover het beroep is gericht tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan of bij de besluitvorming zijn aangebracht ten aanzien van de ontwerpen.

 

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Het indienen van een beroepschrift schort de werking van de besluiten niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op voornoemd adres.

 

Voor het instellen van beroep of het verzoeken om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Inwerkingtreding

De gecoördineerde besluiten treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij gedurende bovengenoemde beroepstermijn naast het indienen van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als dat het geval is, treden de besluiten niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Crisis- en herstelwet

Op deze besluiten is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat een belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend, wordt het beroep niet-ontvankelijk verklaard. Na afloop van de beroepstermijn kunnen de beroepsgronden niet meer worden aangevuld.

Naar boven