Besluit van de Minister van Economische Zaken en Klimaat van 5 maart 2019, nr. FEZ / 19046355, tot instelling van het Audit Committee EZK (Instellingsbesluit Audit Committee EZK)

De Minister van Economische Zaken en Klimaat,

Gelet op de Regeling audit committees van het Rijk;

Besluit:

Artikel 1

In dit besluit wordt verstaan onder:

a. de minister:

de Minister van Economische Zaken en Klimaat;

b. het Audit Committee EZK:

het Audit Committee van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat;

c. de secretaris-generaal:

de secretaris-generaal van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat;

d. de plaatsvervangend secretaris-generaal:

de plaatsvervangend secretaris-generaal van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Artikel 2

  • 1. Er is een Audit Committee EZK.

  • 2. Het Audit Committee EZK heeft tot taak het adviseren van de ambtelijke leiding als bedoeld in artikel 8, eerste en tweede lid, van de Regeling audit committees van het Rijk.

Artikel 3

Het Audit Committee EZK bestaat uit de volgende leden:

  • a. de secretaris-generaal, tevens voorzitter;

  • b. de plaatsvervangend secretaris-generaal, de directeur-generaal Bedrijfsleven en Innovatie, de directeur-generaal Klimaat en Energie, de Chief Economist en de algemeen directeur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland;

  • c. ten minste twee door de minister benoemde onafhankelijke, externe leden.

Artikel 4

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2019.

Artikel 5

Dit besluit wordt aangehaald als: Instellingsbesluit Audit Committee EZK.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst en in afschrift worden gezonden aan betrokkenen.

’s-Gravenhage, 5 maart 2019

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, E.D. Wiebes

TOELICHTING

Met dit besluit wordt de instelling van het Audit Committee EZK geregeld. Een audit committee heeft volgens de Regeling audit committees van het Rijk van de Minister van Financiën (hierna: de regeling) tot taak het adviseren van de ambtelijke leiding op ten minste de volgende drie terreinen: het borgen van de kwaliteit van de bedrijfsvoering, inclusief de financiële verslaglegging, de regie op het auditbeleid, het risicomanagement en de uitkomsten daarvan (artikel 8, eerste en tweede lid, van de regeling). In dit besluit is bepaald uit welke leden het Audit Committee EZK bestaat (artikel 3, eerste en tweede lid van de regeling). Het Audit Committee EZK heeft zijn huishoudelijke aangelegenheden geregeld in een huishoudelijk reglement, dat een audit committee conform artikel 9 van de regeling kan vaststellen.

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, E.D. Wiebes

Naar boven