Gemeente Aalsmeer – Voorontwerpbestemmingsplan ‘Uiterweg-Plasoevers 2019’

Logo Aalsmeer

Z 19-006733

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken, ingevolge het bepaalde in de gemeentelijke Participatie- en inspraakverordening, bekend dat inspraak wordt verleend over het voorontwerp bestemmingsplan “Uiterweg-Plasoevers 2019” met de bijbehorende stukken.

 

Het plangebied van dit plan beslaat de gronden aan weerszijde van de Uiterweg, de Westeinderplas inclusief de eilanden en de oevers van de Westeinderplas langs de Stommeerweg, Kudelstaartseweg en Herenweg. Het voorontwerpbestemmingsplan is een actualisatie van het geldende bestemmingsplan ‘Uiterweg-Plasoevers 2005’. Het geeft een actueel beheerkader voor het gebruik van gronden en gebouwen binnen het plangebied. Het voorontwerp is in beginsel conserverend van aard, wat wil zeggen dat het plan niet tot nauwelijks inspeelt op toekomstige ontwikkelingen. Hierop zijn drie uitzonderingen.

 

Ontwikkelingen in dit voorontwerpbestemmingsplan omvatten:

- Uiterweg 59-63; doorontwikkeling van een jachthaven met 4 recreatiewoningen;

- Uiterweg 419; vervangende nieuwbouw van de horecavoorziening en herinrichting van het jachthaventerrein;

- Fort Kudelstaart, Kudelstaartseweg 96; ontwikkeling van de locatie als zeilfort met jachthaven en verschillende horecafuncties zoals restaurant, hotel en conferentieruimten.

 

Ter inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan met bijbehorende verbeelding, planregels en toelichting ligt gedurende zes (6) weken ter inzage met ingang van 8 maart t/m 18 april 2019.

De stukken zijn op de volgende wijze in te zien:

Digitaal

U kunt de digitale versie van het voorontwerp bestemmingsplan "Uiterweg-Plasoevers 2019” raadplegen op:

de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl onder http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0358.19-VO01

en op de gemeentelijke viewer onder: http://0358.ropubliceer.nl

Papier

Het papieren voorontwerp bestemmingsplan “Uiterweg-Plasoevers 2019” met behorende stukken liggen gedurende de genoemde termijn ter inzage bij:

de balie Burgerzaken op het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1. Voor openingstijden zie: http://www.aalsmeer.nl/baliebouwen.

de Balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1. Voor openingstijden zie: http://www.amstelveen.nl/baliebouwen.

Inloopavond

Maandagavond 25 maart organiseert de gemeente in het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1 een inloopavond over het voorontwerp bestemmingsplan ‘Uiterweg-Plasoevers 2019’. De avond duurt van 19:00 tot 21:00 uur. Belangstellenden kunnen tijdens deze avond kennisnemen van het plan en de beschreven ontwikkelingen en vragen stellen aan de aanwezige ambtenaren.

Inspraak

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder een inspraakreactie betreffende dit voorontwerp bestemmingsplan schriftelijk kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Aalsmeer: postbus 253, 1430 AG Aalsmeer onder vermelding van Z19-006733.

 

Een inspraakreactie kan ook digitaal worden ingediend via http://0358.ropubliceer.nl.

Een inspraakreactie kan naar keuze mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 020 540 4911 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

 

Naar boven