Regeling van de Minister van Financiën van 6 februari 2019, (2019-20377 M), houdende aanwijzing vennootschappen privaatrechtelijk beheer Stichting Administratiekantoor Financiële Instellingen

De Minister van Financiën,

Gelet op artikel 2 van de Wet stichting administratiekantoor beheer financiële instellingen;

Besluit:

Artikel 1

De volgende vennootschappen worden aangewezen als vennootschappen waarover de stichting administratiekantoor het privaatrechtelijk beheer voert:

  • a. ABN AMRO Bank N.V., gevestigd te Amsterdam; en

  • b. Volksbank N.V., gevestigd te Utrecht.

Artikel 2

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Artikel 3

Deze regeling wordt aangehaald als: Regeling aanwijzing vennootschappen privaatrechtelijk beheer stichting administratiekantoor financiële instellingen.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Financiën, W.B. Hoekstra

TOELICHTING

Naar aanleiding de voorgenomen fusie tussen ABN AMRO Group N.V en ABN AMRO Bank N.V, en de fusie tussen de Volksholding B.V. en Volksbank N.V. dienen de na fusie overgebleven vennootschappen op grond van artikel 2 van de Wet stichting administratiekantoor beheer financiële instellingen door de Minister van Financiën te worden aangewezen. Na de aanwijzing is NL financial investments (NLFI) gerechtigd om de aandelen van de aangewezen vennootschappen te houden. De (voorgenomen) fusie en daarmee ook de aanwijzing door de Minister betreft een administratieve handeling. De holdingvennootschappen zullen weg vallen in de concernstructuur. NLFI houdt na de (voorgenomen) fusie voortaan de aandelen ABN AMRO Bank N.V. en Volksbank N.V. ten titel van het privaatrechtelijk beheer voor de Staat der Nederlanden.

Naar boven