Bestemmingsplan “Leerdamseweg 44 - Engweg” Asperen (vastgesteld), gemeente West Betuwe

Logo West Betuwe

Met ingang van donderdag 14 maart 2019 ligt, op grond van artikel 3.9a, lid 1, Wet ruimtelijke ordening (Wro), bij het klantencontactcentrum in het gemeentehuis te Geldermalsen voor zes weken (tot en met 24 april 2019) ter inzage het ten opzichte van het ontwerp, gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Leerdamseweg 44 - Engweg”, Asperen, gemeente West Betuwe (hotel-restaurant, vergader-, congres- en sportcentrum “De Schildkamp”). Ook ligt het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan ter inzage.

 

De ter inzage gelegde stukken kunt u op afspraak inzien bij het klantencontactcentrum in het gemeente-huis te Geldermalsen (adres Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen). Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). U bereikt deze dienst via (0344) 579314 of info@odrivierenland.nl.

 

De planstukken zijn ook te raadplegen op de gemeentelijke website onder “bestemmingsplannen inzien” en op de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl, met de IMRO-codering:

NL.IMRO.1960.BpAspLeerdamsewg44-VA01.

 

Toelichting

De eigenaar / exploitant van complex “De Schildkamp” verzoekt naast enige ondergeschikte wijzigingen, zijn activiteiten uit te breiden met de mogelijkheid tot het houden van teambuildings- en sportactiviteiten en daarbij behorende ondersteunende horeca-activiteiten.

Het verzoek past niet binnen de bestemming van de geldende beheersverordening “Kern Asperen” en het bestemmingsplan “Kern Asperen” (oostelijk deel van het plangebied). Om de gevraagde ontwikkeling toch mogelijk te maken, is een nieuw bestemmingsplan voorbereid.

 

Wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan heeft met ingang van donderdag 22 februari 2018 voor zes weken (tot en met 4 april 2018) ter inzage gelegen. Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen ingediend. De zienswijzen en de beantwoording hiervan en de ambtshalve wijzigingen zijn opgenomen in de Nota van Zienswijzen. De raad van de voormalige gemeente Lingewaal (thans onderdeel uitmakend van de gemeente West Betuwe) heeft het ten opzichte van het ontwerp, gewijzigde bestemmingsplan op donderdag 13 december 2018 vastgesteld.

 

Het bestemmingsplan is op het volgende onderdeel gewijzigd vastgesteld:

 

De op de plankaart van het ontwerpbestemmingsplan afgebeelde strook met de bestemming “groen” is gewijzigd in de bestemming “gemengd” (zoals in het voorontwerpbestemmingsplan is aangegeven).

 

Beroep

Voor de beroepsmogelijkheden tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, geldt dat gedurende de beroepstermijn (tot en met woensdag 24 april 2019) de volgende personen en/of instanties beroep kunnen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (AbRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

 

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp van het bestem-mingsplan;

  • 2.

    iedere belanghebbende die bezwaar heeft tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling aan-gebrachte wijziging in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan;

  • 3.

    iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was tijdig een zienswijze in te dienen.

  

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening, wordt griffierecht geheven.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuurs-rechtspraak van de Raad van State is ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

13 maart 2019

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente West Betuwe.

Naar boven