Aanvraag parkeerplaats invalide voor Stobbelaan 17 in Vroomshoop

Logo Twenterand

 

Burgemeester en wethouders van gemeeente Twenterand hebben besloten een parkeerplaats invalide met kentekenvermelding in te richten bij onderstaande locatie.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

De aanvraag voldoet aan de gebruikelijke eisen die de gemeente Twenterand hieraan stelt. Kopieën van rijbewijs, kentekenbewijs en gehandicaptenparkeerkaart, zijn bijgevoegd. In de “Uitgangspunten-notitie parkeerbeleid”, die door de gemeenteraad is vastgesteld op 11 september 2007, staan de belangrijkste voorwaarden voor het al dan niet toekennen van een parkeerplaats invalide omschreven. Hieraan wordt voldaan. Daarnaast hanteert de gemeente al jaren de vaste gedragslijn dat, uit moreel oogpunt, vrijwel altijd aan een aanvraag om een parkeerplaats invalide tegemoet gekomen wordt.

In principe wordt er nu een parkeerplaats aan het algemeen gebruik onttrokken. Het is echter niet onredelijk om van andere/gezonde weggebruikers te verlangen dat men desnoods enkele tientallen meters meer van- en naar de auto moet lopen. De zwakkeren in de samenleving moeten hier in bescherming genomen worden.

Het inrichten van de parkeerplaatsen invalide gebeurt door de plaatsing van het bord RVV E6 (parkeerplaats invalide) inclusief onderbord met kentekenvermelding. Het adres van de aanvrager is

Stobbelaan 17 in Vroomshoop. De beoogde parkeerplaats bevindt zich (enigszins) schuin tegenover de woning.

BESLUIT

Wij hebben besloten om:

1. Een parkeerplaats invalide in te richten op de parkeerplaats enigszins schuin tegenover de woning aan de Stobbelaan 17 in Vroomshoop. Dit gebeurt door plaatsing van het bord RVV E6, gecombineerd met een onderbord met kentekenvermelding 59-ZR-VR.

2. Het besluit, inclusief schets van de gewenste locatie, algemeen bekend te maken en te wijzen op de rechtsbeschermingsmogelijkheden op grond van de Algemene wet bestuursrecht.

Bezwaar

De aanvraag ligt tijdens reguliere openingstijden ter inzage in het gemeentehuis aan het Manitobaplein 1 in Vriezenveen. Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na de dag waarop het besluit is bekend gemaakt hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand, postbus 67, 7670 AB Vriezenveen. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet tenminste bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een aanduiding van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden (motivering) van het bezwaar.

 

Naar boven