Vastgesteld bestemmingsplan 'Bedrijvenpark Hoeksche Waard' ter inzage

Logo Hoeksche Waard

De gemeenteraad van Binnenmaas heeft op 13 december 2018 het bestemmingsplan ‘Bedrijvenpark Hoeksche Waard’’ gewijzigd vastgesteld (‘NL.IMRO.0585.BPHNBHWHeinenoord-VG01’). 

Inhoud en doel van het bestemmingsplan

Op regionaal niveau is in het Afsprakenkader Bedrijventerreinprogrammering Hoeksche Waard afgesproken dat alleen fase 1 van het regionaal bedrijventerrein ontwikkeld zal worden. Dit betreft het bedrijventerrein rond de Boonsweg inclusief de uitbreiding aan de oostzijde.

Het bestemmingsplan ‘Bedrijvenpark Hoeksche Waard’ geeft planologisch invulling aan deze afspraak en neemt het planologisch kader van het voorgaande bestemmingsplan vrijwel ongewijzigd over.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 1 oktober 2018 gedurende een periode van zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode konden zienswijzen worden ingediend. Er is één zienswijze ingediend.

Gewijzigde vaststelling

De gewijzigde vaststelling heeft betrekking op het toevoegen van een regel waarin wordt aangegeven dat het totaal oppervlak uit te geven bedrijventerrein binnen de bestemming 'Bedrijventerrein - Uit te werken' niet meer mag bedragen dan 2 hectare”. Dit is gedaan, omdat het totale perceel meer dan 2 hectare bedraagt.

Daarnaast is er een wijziging doorgevoerd door het minimum oppervlak van een bedrijfskavel binnen de bestemming ‘Bedrijventerrein - Uit te werken’ te verlagen van 2.000 m2 naar 1.000 m2.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit, het bestemmingsplan en alle bijlagen [inclusief de nota van beantwoording] liggen met ingang van 11 maart 2019 gedurende een periode van zes weken ter inzage.

U kunt de stukken ook bekijken via de volgende websites:

 

 

Beroep indienen

Tegen het besluit van de gemeenteraad om het bestemmingsplan vast te stellen staat rechtstreeks beroep open bij de Raad van State.

Een beroepschrift kan gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken worden ingediend door:

  • 1.

    een belanghebbende die op tijd een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend;

  • 2.

    een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbesluit in te dienen. 

In het beroepschrift moeten in ieder geval de volgende gegevens vermeld worden:

  • 1.

    de naam en adres van de indiener;

  • 2.

    de datum waarop u de brief verzendt (de dagtekening);

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • 4.

    een kopie van het besluit;

  • 5.

    de reden waarom u in beroep gaat;

  • 6.

    een ondertekening met naam en handtekenening.

 

Het beroepschrift kan worden gestuurd aan:

Raad van State

Afdeling Bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

 

Mogelijkheid tot uitstellen van het in werking treden van het bestemmingsplan via een voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan treedt in werking een dag nadat de beroepstermijn is verstreken.

Om te voorkomen dat het bestemmingsplan in werking treedt, kan een belanghebbende een voorlopige voorziening vragen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Wanneer een belanghebbende gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, wordt de werking van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

 

Vragen?

Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u terecht bij mevrouw S. Voskamp, te bereiken op het telefoonnummer 088 647 14 75

Naar boven