Bekendmaking ontwerp Omgevingsvisie Lunetten

Logo Utrecht

Aanleiding

Sinds 2018 heeft de gemeente Utrecht een omgevingsvisie voor de hele stad. Daarin staat het beleid dat te maken heeft met de leefomgeving. Het gaat om heel veel onderwerpen. Voor een aantal deelgebieden waaronder Lunetten, maakt de gemeente een ‘gebied gebonden’ aanvulling bij de Omgevingsvisie voor de hele stad. Om te komen tot een omgevingsvisie voor Lunetten is er met veel partijen gekeken welke elementen van waarde zijn om te behouden of te versterken. De omgevingsvisie voor Lunetten is een coproductie van de gemeente, samenwerkingspartners, bewoners en andere betrokkenen uit de wijk. De ontwerp Omgevingsvisie Lunetten is gebaseerd op de elementen waarvan we samen vinden dat deze waarde hebben voor het gebied of belangrijk zijn voor de ontwikkeling van het gebied. Het plangebied van de ontwerp Omgevingsvisie Lunetten beslaat de wijk Lunetten. De grenzen worden gevormd door: in het westen de Waterlinieweg, in het noorden en oosten de spoorlijn richting Den Bosch, in het zuiden de A12.

Ambities

Het participatietraject heeft de volgende ambities opgeleverd:

1. Lunetten wil een voorbeeldwijk zijn op het gebied van duurzaamheid in Utrecht.

2. Lunetten wil wonen in het park Lunetten.

3. Levendigheid, verbinden en ontmoeten staan in het hart van Lunetten.

Elke ambitie is uitgewerkt in voorstellen om die ambitie te kunnen realiseren. Ook is een aantal opgaven geformuleerd voor Lunetten die door bewoners of initiatiefnemers opgepakt kunnen worden. Uiteraard zijn er ook uitdagende opgaven, waarbij men vooralsnog naar de gemeente zal kijken om een regisserende of faciliterende rol te spelen. 

Inspraak

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft de ontwerp Omgevingsvisie Lunetten vrijgegeven voor inspraak. De ontwerp Omgevingsvisie is in te zien vanaf vrijdag 8 maart tot en met donderdag 18 april 2019 in het Stadskantoor, Stadsplateau 1, 5e verdieping.

 

De ontwerp Omgevingsvisie is digitaal raadpleegbaar:

- via de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl

- via de gemeentelijke website utrecht.nl/bestemmingsplannen waar u kunt doorklikken naar de ontwerp Omgevingsvisie

- via www.utrecht.nl\omgevingsvisielunetten

 

Reageren

U kunt een inspraakreactie indienen van vrijdag 8 maart tot en met donderdag 18 april 2019. Dit kan schriftelijk bij:

 

De gemeenteraad van Utrecht

Ontwikkelorganisatie Ruimte

Omgevingsrecht

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Onder vermelding van: Inspraakreactie ontwerp Omgevingsvisie Lunetten.

 

Mondeling een inspraakreactie indienen kan ook. Hiervoor kunt u van maandag t/m donderdag telefonisch (op nummer 030 286 02 26 of 030 286 02 29) een afspraak maken. U kunt tot uiterlijk drie werkdagen voor de afloop van de inspraaktermijn bellen voor een afspraak. U kunt een inspraakreactie niet via e-mail of op een andere manier digitaal indienen.

 

 

Naar boven