Provincie Overijssel, terinzagelegging PIP en omgevingsvergunning mestverwaardingsinstallatie Twence in Zenderen

Logo Overijssel

Inleiding

De provincie Overijssel wil medewerking verlenen aan de bouw en het oprichten van een mestverwaardingsinstallatie van Twence, gelegen aan de Almelosestraat 3 in Zenderen. Dat is nodig omdat met de komst van de mestverwaardingsinstallatie provinciale belangen worden gediend. De mestverwaardingsinstallatie levert namelijk veel energie op en draagt bij aan het verminderen van het mestoverschot.

Voor deze mestverwerkingsinstallatie hebben Provinciale Staten op 27 februari 2019 een provinciaal inpassingsplan vastgesteld. Deze ziet niet alleen op de mestverwerkingsinstallatie, maar ook op de al jarenlang bestaande stortplaats. Voor de bouw en het oprichten van een mestverwaardingsinstallatie is een omgevingsvergunning vereist (voor de activiteiten bouwen en veranderen van een inrichting). Deze omgevingsvergunning is door Gedeputeerde Staten verleend op 28 februari 2019.

Op 18 juli 2018 hebben Provinciale Staten besloten om deze beide procedures, voor het inpassingsplan en de omgevingsvergunning, te coördineren op grond van artikel 3.33 Wro.

Ter inzage

U kunt vanaf donderdag 7 maart 2019 tot en met woensdag 17 april 2019 alle documenten bekijken. Dit kan tussen 8.30 uur en 17.00 uur op de volgende locaties:

  • Het provinciehuis in Zwolle, Luttenbergstraat 2

  • Het gemeentehuis in Borne, Rheineplein 1

Online bekijken

U kunt in dezelfde periode de documenten online bekijken:

Een beroep indienen

Tegen het besluit tot vaststelling van het inpassingsplan en tegen de omgevingsvergunning kan gedurende de hiervoor genoemde termijn van terinzagelegging beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan worden ingediend door belanghebbenden die in de ontwerpfase een zienswijze hebben ingediend en door belanghebbenden aan wie niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend.

Degenen die beroep hebben ingediend, kunnen tevens de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Beroep indienen kan op de volgende manieren:

U stelt beroep in door een brief te sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In die brief vermeldt u naam en adres, de datum, de omschrijving van het besluit waarmee u het niet eens bent én waarom u het niet eens bent met dat besluit. U stuurt een kopie van dit besluit van het bestuursorgaan met het beroepschrift mee. U ondertekent de brief en stuurt deze naar het postadres van de Raad van State. U kunt uw beroepschrift eventueel ook per fax indienen. Eventuele bijlagen kunt u per gewone post nazenden. Daarnaast kunnen rechtzoekende burgers digitaal beroep instellen via het Digitaal loket op de website van de Raad van State. Beroep instellen per e-mail is daarentegen niet mogelijk.

Postadres: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag

Let op: voor post kunt u uitsluitend dit postbusnummer gebruiken.

Voor expreszendingen en het persoonlijk afgeven van stukken tijdens kantooruren (08.30 uur - 17.00 uur) is het adres: Oranjestraat 15, 2514 JB Den Haag

Algemeen telefoon- en faxnummer: Telefoon: 070 - 426 44 26, Fax: 070 - 365 13 80

Overig

Op deze procedure is de Crisis- en herstelwet (CHW) van toepassing. Door deze wet kunnen ruimtelijke plannen sneller worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld door kortere procedures. Het feit dat de CHW van toepassing is, heeft gevolgen voor de wijze waarop beroep dient te worden ingediend. Dat kan niet pro forma, maar het beroep dient direct (en dus binnen de beroepstermijn) te worden onderbouwd. Dit betekent dat:

  • a.

    de beroepsgronden in het beroepschrift worden opgenomen;

  • b.

    het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend, en

  • c.

    deze gronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Voor vragen of opmerkingen kunt u altijd contact opnemen met Esther Eggink, telefoonnummer 038-499 8181.

Naar boven