Vaststelling Gebiedsvisie Tussen Poelweg en Noorddammerweg De Kwakel

Logo Uithoorn

Op 28 juni 2018 heeft de gemeenteraad van Uithoorn besloten de Gebiedsvisie Tussen Poelweg en Noorddammerweg vast te stellen.

Toelichting

Greenport Aalsmeer

In 2015 is de Ruimtelijke Visie voor de Greenport Aalsmeer vastgesteld. Daarin worden uitspraken gedaan over de toekomst van de glastuinbouwgebieden. Alle glastuinbouwgebieden in de regio zijn ingedeeld in vijf gebiedscategorieën (van toekomstbestendig in categorie 1 tot en met geen toekomst meer voor glastuinbouw als categorie 5). Voor het gebied Tussen Poelweg en Noorddammerweg ten noorden van de N196 in De Kwakel (categorie 5 gebied) is een gebiedsvisie vastgesteld.

Het gebied Tussen Poelweg en Noorddammerweg

De glastuinbouwfunctie in dit gebied is in de loop van de jaren nagenoeg verdwenen en het gebied bestaat inmiddels in hoofdzaak uit bedrijven anders dan glastuinbouw. Sinds 2005 staat het bestemmingsplan al veilinggerelateerde bedrijvigheid toe. In de nu vastgestelde visie is voorgesteld om hier een regulier bedrijventerrein van te maken. De visie is tot stand gekomen in nauw overleg met de ondernemers en bewoners in het gebied.

Ter inzage

De gebiedsvisie is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl door te zoeken op identificatiecode NL.IMRO.0451.GebiedsvisieTPN-VG01. Daarnaast kunt u de gebiedsvisie inzien in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis, Laan van Meerwijk 16 te Uithoorn gedurende de openingstijden van het gemeentehuis.

Wettelijk is bepaald dat het besluit tot vaststelling van deze visie niet vatbaar is voor bezwaar en beroep.

Uithoorn, 6 maart 2019

 

Naar boven