Besluit van de Minister voor Medische Zorg van 4 maart 2019, kenmerk 1492356-187776-Z, houdende wijziging van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Zorginstituut Nederland subsidieverstrekking veelbelovende zorg in verband met het verlenen van machtiging aan ZonMw

De Minister voor Medische Zorg,

Gelet op de artikelen 10:3 en 10:12 van de Algemene wet bestuursrecht;

Gelezen de instemming van de voorzitter van Zorginstituut Nederland van 21 februari 2019;

Besluit:

ARTIKEL I

Onder vernummering van het tweede lid van artikel 5 van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Zorginstituut Nederland subsidieverstrekking veelbelovende zorg tot het derde lid, wordt een lid ingevoegd, luidende:

  • 2. De voorzitter kan het bestuur van ZonMw machtigen voor het in ontvangst nemen van projectideeën en aanvragen.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van plaatsing in de Staatscourant.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Medische Zorg, B.J. Bruins

TOELICHTING

De Subsidieregeling Veelbelovende Zorg Sneller bij de Patiënt wordt gezamenlijk uitgevoerd door het Zorginstituut Nederland en ZonMw.

Het Zorginstituut besluit, namens de Minister, binnen vijf maanden na ontvangst van de aanvraag. Voor het in ontvangst nemen van de projectideeën en aanvragen wil het Zorginstituut gebruik kunnen maken van het indieningssysteem dat door ZonMw wordt gebruikt voor het in ontvangst nemen van subsidieaanvragen. De projectideeën en de aanvragen worden dan via dat systeem ingediend bij het Zorginstituut.

In het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Zorginstituut Nederland subsidieverstrekking veelbelovende zorg is in artikel 5 geregeld dat de voorzitter van de Raad van Bestuur van het Zorginstituut ondermandaat, volmacht en machtiging kan verlenen aan onder hem ressorterende medewerkers.

Door onderhavige wijziging wordt het ook mogelijk het bestuur van ZonMw te machtigen voor het in ontvangst nemen van projectideeën en aanvragen, zodat het indieningssysteem van ZonMw gebruikt kan worden.

De Minister voor Medische Zorg, B.J. Bruins

Naar boven