Vaststelling Gebiedsvisie Kernglastuinbouwgebied De Kwakel

Logo Uithoorn

Op 20 december 2018 heeft de gemeenteraad van Uithoorn besloten de Gebiedsvisie Kernglastuinbouwgebied vast te stellen.

Toelichting

Greenport Aalsmeer

In 2015 is de Ruimtelijke Visie voor de Greenport Aalsmeer vastgesteld. Daarin worden uitspraken gedaan over de toekomst van de glastuinbouwgebieden. Alle glastuinbouwgebieden in de regio zijn ingedeeld in vijf gebiedscategorieën (van toekomstbestendig in categorie 1 tot en met geen toekomst meer voor glastuinbouw als categorie 5). Voor het Kernglastuinbouwgebied De Kwakel (categorie 1 gebied) is een gebiedsvisie vastgesteld.

Het kernglastuinbouwgebied

Glastuinbouw is een belangrijk onderdeel van de economische structuur van Uithoorn. Het Kernglastuingebied ligt tussen de Hoofdweg en Ringvaart en tussen Vuurlijn en Kalslagerweg en is het grootste bestaande glastuinbouwgebied van de Greenport Aalsmeer. Een belangrijk uitgangspunt is dat glastuinbouwbedrijven in dit gebied kunnen blijven voortbestaan. Daarnaast is er voldoende ruimte nodig om in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen in de markt, maatschappij, directe omgeving en mogelijke schaalvergroting. Op basis van deze uitgangspunten is, samen met ondernemers en bewoners, een visie voor de toekomst gemaakt.

Terinzage

De gebiedsvisie is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl door te zoeken op identificatiecode NL.IMRO.0451.GebiedsvisieKGG-VG01. Daarnaast kunt u de gebiedsvisie inzien in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis, Laan van Meerwijk 16 te Uithoorn gedurende de openingstijden van het gemeentehuis.

Wettelijk is bepaald dat het besluit tot vaststelling van deze visie niet vatbaar is voor bezwaar en beroep.

Uithoorn, 6 maart 2019

 

Naar boven