Vaststelling wijzigingsplan 'Matthiasweg 2 Waterlandkerkje'

Logo Sluis

Burgemeester en wethouders van Sluis maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het wijzigingsplan 'Matthiasweg 2 Waterlandkerkje' op 26 februari 2019 gewijzigd is vastgesteld. De bestemming 'Agrarisch' is gewijzigd naar 'Wonen -2' vanwege het beëindigen van de agrarische bedrijfsvoering op het perceel.

Het ontwerpwijzigingsplan heeft vanaf 20 december 2018 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Gedurende deze periode zijn er geen zienswijzen ingediend tegen het ontwerpwijzigingsplan 'Matthiasweg 2 Waterlandkerkje'. Uit het verkennend bodemonderzoek is gebleken dat een deel van het perceel sterk verontreinigd is met verschillende bestrijdingsmiddelen. In artikel 4 bestemmingsregels wordt opgenomen dat de woning uitsluitend in gebruik mag worden genomen nadat sanering, zoals opgenomen in bijlage 2 bij de toelichting van het bestemmingsplan, is uitgevoerd.

Ter inzage

Het besluit van het college en het vastgestelde wijzigingsplan 'Matthiasweg 2 Waterlandkerkje' liggen met ingang van 7 maart 2019 voor een periode van zes weken (tot en met 17 april 2019) voor iedereen tijdens openingstijden ter inzage in het Klanten Contact Centrum (KCC), Nieuwstraat 22 te Oostburg. De stukken zijn ook in te zien via www.gemeentesluis.nl en de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer: NL.IMRO.1714.wpmatthiasweg2-VG01). Op verzoek kunnen de desbetreffende stukken buiten kantooruren worden ingezien. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met mevrouw C. Simons van de afdeling Externe Dienstverlening, tel. 140117.

Beroep

Met ingang van 7 maart 2019 kan gedurende een termijn van zes weken (tot en met 17 april 2019) tegen het vaststellingsbesluit van het college beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door degene die tijdig een zienswijze heeft ingediend bij het college tegen het ontwerpwijzigingsplan, alsmede door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich tijdig tot het college te wenden.

Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten: de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaar rust. Zo mogelijk dient een kopie van het bestreden besluit bijgevoegd te worden.

Indien beroep wordt ingesteld kan tevens om een voorlopige voorziening worden verzocht bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een voorlopige voorziening kan door de voorzitter worden getroffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Er wordt een griffierecht geheven.

Oostburg, 6 maart 2019

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN SLUIS,

De secretaris, S.I. de Kievit-Minnaert

De burgemeester, mr. M.M.D. Vermue

Naar boven