Ontwerpbestemmingsplan Dreef Bruinisse

Logo Schouwen-Duiveland

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Dreef Bruinisse’ met identificatienummer NL.IMRO.1676.00266BphBR-ON01 van 11 maart tot en met 23 april 2019 voor iedereen ter inzage ligt. U kunt het digitale ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken raadplegen via www.schouwen-duiveland.nl. De stukken liggen in deze periode ook in de leesruimte van het gemeentehuis, waar u deze tijdens de openingstijden van het gemeentehuis kunt inzien.

 

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in een nieuwe planologische regeling voor het uitbreiden van Albert Heijn, het realiseren van nieuwe winkelruimten naast Albert Heijn en in het ‘Gat van Bru’ en een herinrichting van de Dreef te Bruinisse. Een grondgebonden woning en een appartement maken deel uit van het plan. Het bestemmingsplan bevat ook een wijzigingsmogelijkheid om in totaal 8 extra appartementen in het plangebied toe te staan.

 

Op maandagavond 1 april wordt over dit plan een informatiebijeenkomst gehouden in dorpshuis De Vanger, Molenstraat 52 te Bruinisse. Om 19.30 uur wordt een presentatie van het bouw- en inrichtingsplan en het bestemmingsplan gegeven. Aansluitend is er tot 21.00 uur gelegenheid om het plan nader in te zien en/of in te zoomen op uw specifieke vragen.

 

Van 11 maart tot en met 23 april 2019 kan iedereen een zienswijze geven op het ontwerpbestemmingsplan. Dit kan schriftelijk per post of mondeling. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de gemeenteraad. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch een afspraak maken met Jessica Ocké van het cluster Omgevingsbeleid op (0111) 452 152.

 

De gemeenteraad zal met inachtneming van de ingediende zienswijzen naar verwachting in de periode juni/juli een besluit nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan. Na vaststelling volgt opnieuw een ter inzage legging en de mogelijkheid om beroep in te stellen.

 

Op de vaststelling van dit bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat er – indien er beroep wordt ingesteld tegen het plan – hiervoor een versnelde procedure van toepassing is. De beroepsgronden kunnen achteraf niet meer worden aangevuld.

 

Zierikzee, 8 maart 2019

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland

Naar boven